Fysik
Ampere
29. august 2006 af
Mahinth (Slettet)
har fået en opgave der hedder :
Et batteri med en EMK på 4,5V og en indre modstand på 2,0Ω forbindes med en pære, hvor glødetrådens resistans er 5,0Ω.
a.Hvad bliver strømstyrken i kredsløbet?
er det så ikk rigtigt:
I = U/R1+U/R2??
men så giver svaret 0,64 ampere???
Et batteri med en EMK på 4,5V og en indre modstand på 2,0Ω forbindes med en pære, hvor glødetrådens resistans er 5,0Ω.
a.Hvad bliver strømstyrken i kredsløbet?
er det så ikk rigtigt:
I = U/R1+U/R2??
men så giver svaret 0,64 ampere???
Svar #2
31. august 2006 af fixer (Slettet)
Den indre modstand sidder i serie med pæren og derfor er strømmen I = EMK/(R1+R2). Det er ikke det samme som det du har skrevet. Dit udtrykker gælder hvis R1 og R2 sidder parallelt.
Svar #3
05. september 2006 af Mahinth (Slettet)
nogen der kan fortælle mig om hvorn man regner effekt ud???
b. Hvor stor effekt afsættes i pæren?
og at regne nyttevirkningen ud??
håber der er nogen der kan hjlpe
b. Hvor stor effekt afsættes i pæren?
og at regne nyttevirkningen ud??
håber der er nogen der kan hjlpe
Skriv et svar til: Ampere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
