Matematik
hjælp til Integration
29. august 2006 af
Andeby (Slettet)
Hej..
nogle der kan hjælpe mig med at integrere denne funktion:
f(x) = 4 / (4x-2)^5
kan det være: 4ln * (1/6)*(4x-2)^6 * (1/4) + K
nogle der kan hjælpe mig med at integrere denne funktion:
f(x) = 4 / (4x-2)^5
kan det være: 4ln * (1/6)*(4x-2)^6 * (1/4) + K
Svar #1
29. august 2006 af sontas (Slettet)
prøv med substitution, måske har du ret.
u = 4x-2 --> du/dx = 4
u = 4x-2 --> du/dx = 4
Svar #2
29. august 2006 af Andeby (Slettet)
Det har jeg ikke rigtigt lært endnu, men kan du substituerer for mig og se hvad det bliver..
også forklarer hvad du gør?
også forklarer hvad du gør?
Svar #3
29. august 2006 af sontas (Slettet)
(1)S 4 / (4x-2)^5*dx
u = 4x-2 --> du/dx = 4 dvs 4dx=du
heraf fås ved indsættelse i (1) :
S(du/u^5) = S1/u^5*du
Så nu skal du bare integrere u^-5 og substituere tilbage igen til sidst.
u = 4x-2 --> du/dx = 4 dvs 4dx=du
heraf fås ved indsættelse i (1) :
S(du/u^5) = S1/u^5*du
Så nu skal du bare integrere u^-5 og substituere tilbage igen til sidst.
Skriv et svar til: hjælp til Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
