Kemi

Antal elektroner?

30. august 2006 af Malene2005 (Slettet)
Hejsa, jeg har fået stillet en opgave, hvori jeg skal finde Methanal og Ethens molar masse, hvilket jeg fik gjort uden problemer, så skal jeg nu finde antal elektroner.
I facitlisten står der "16 elektroner" for begge stoffer, men hvordan kan man se at de indeholder 16 elektroner?

På forhånd mange tak (:

Svar #1
30. august 2006 af Malene2005 (Slettet)

Ingen som kan hjælpe? ):

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2006 af Virania (Slettet)

find ud af hvor mange kulstoffer der er og gange dette tal med antal eletroner i hvert kulstof

ethen: 2C*6e-=12elektroner

Jeg er ikke lige med på hvad methanal er men nu har du metoden

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2006 af Virania (Slettet)

ups glemte at tilføje Hydrogen :$

ethen: 2c*6e-=12elektroner
.......4h*1e-=04elektroner
.......I alt =16elektroner

Det er muligvis ikke den hurtigste måde men den er enkel

Svar #4
30. august 2006 af Malene2005 (Slettet)

Okay, tusind tak for din hjælp, du er en stjerne (:

Jeg har lige et lille spørgsmål, hvad er er kulstof? - det kan jeg simpelthen ikke huske...

Svar #5
30. august 2006 af Malene2005 (Slettet)

Arhhm lige meget, hehe jeg skulle bare tænke mig lidt om :P
Igen, tusind tak for din hjælp, dejligt med menneske som dig (:

Skriv et svar til: Antal elektroner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.