Fysik

en rumfærges acceleration

01. september 2006 af Mette-S (Slettet)
--------------------------------------------------------------------------------

opgaven er fra studentereksamen maj 2000:
Rumfærgen er ved start forsynet med en stor cylinderformet tank med brændstof til rumfærgens tre hovedmotorer. på siden af denne tank sidder to løfteraketter.

i de første to minutter efter starten bevirker løfteraketterne og de tre hovedmotorer, at rumfærgen med tank og løfteraketter ud over tyngdekraften er påvirket af en opadrettet konstant kraft af størrelsen F(raket)=41,1MN.
I startøjeblikket har systemet bestående af rumfærge, brændstoftank og faststofraketter massen m(0)=2040 t.

spørgsmålet er:
Vis, at størrelsen af rumfærgens acceleration er 10,3 m/s^2?

Hvordan gør jeg dette..

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2006 af mathon

F_res=F_raket-Tyngdekraft
og
F_res=mo*a
eller
a=F_res/mo i startøjeblikket
(da kraft og acceleration er i samme retning)
(41,1*10^6N-2040*10^3kg*9.8m*s^-2)/(2040*10^3kg).........=

Skriv et svar til: en rumfærges acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.