Matematik

Brøker

02. september 2006 af Sannaen (Slettet)
Nu er det efterhånden meget meget længe siden, at jeg har haft brøkregning, så jeg håber at nogen gider se lidt på mine følgende beregnnger og komme med evt rettelser. Også det med at forkorte, det skulle vidst være vigtigt.

a)3/4+1/6 = 18/24+4/24 = 22/24 = 11/12

b)2/3+3/5-1/6 = 20/30+18/30-5/30 = 38/30-5/30 = 1 3/30 = 1 1/10

c)5/7-2/3 = 15/21-14/21 = 1/21

d)2 1/3-9/10 = 70/30-29/30 = 41/30 = 1 11/30

e)5 1/4+3 1/6 = 21/4+19/6 = 124/24+76/24 =200/24 = 8 8/24 = 8 1/3

f)9/8-7/6+1 = 54/48-56/48+48/48 = 46/48 = 23/24

g)5/6-5/3+5/4 = 60/72-120/72+90/72 = 30/72 =15/36

h) 4/5+1/3-3/4 = 48/60+20/60-45/60 = 23/60


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2006 af sigmund (Slettet)

Er der ikke fejl i d) og e)?

Svar #2
02. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Jeg ved det ikke , derfor jeg sendte dem herind ? (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2006 af sigmund (Slettet)

#2,

Mit spørgsmål i #1 er et retorisk spørgsmål, og samtidig en opfordring til dig om at tage et ekstra kig på opg. d) og opg. e). Altså: Der er fejl i d) og e). Derfor spørgsmålet i #1.

De andre opgaver ser ud til at være rigtige.

Svar #4
02. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Jaa (: .. Har lige forsøgt igen.. kan ikke helt finde fejlen.. Men forsøger en tredje gang

Svar #5
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

Nu får jeg..

d)2 1/3+9/10 = 70/30+27/30 = 43/30 = 1 13/10

e) 5 1/4+3 1/6 = 21/4+19/6 = 126/24+76/24 = 202/24 = 8 5/12

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2006 af xb7x (Slettet)

Og SÅ er de rigtige

Svar #7
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

YES ! :b så siger jeg tak (:

Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.