Matematik

integral regning

03. september 2006 af Frank88 (Slettet)
Nu har jeg siddet og prøvet at lave denne opgave i lang tid og kan bare ik få den til at gå op !! (Man blvier helt sur)

Gør rede for, at

1/kvardratrod x (1+2x)e^x dx = 2 kvardratrod x * e^x + k

håber i kan hjælpe eller i hverfald hjælpe mig på vej!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Diffentier højresiden vha. produktreglen.

Skriv dine udregninger, hvis du stadigt ikke kan få det til at passe.

Svar #2
03. september 2006 af Frank88 (Slettet)

Jamen det er det jeg har gjort og kan simpelthen ik få 2x ?! får kun 2 desværre..



Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#2
Prøv at skrive dine udregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af mathon

[2sqr(x)*e^x + k ]'=

(f*g)'=f'g+f*g'

2*1/(2sqr(x))*e^x+2sqr(x)*e^x+0

1/sqr(x)*e^x+2sqr(x)*e^x

1/sqr(x)*e^x*1+2x/sqr(x)*e^x=


1/sqr(x)*(1+2x)*e^x
de fælles faktorer 1/sqr(x) og e^x er sat udenfor en parentes (a*b*c+a*b*d=ab(c+d)).

Svar #5
04. september 2006 af Frank88 (Slettet)

1/sqr(x)*e^x+2sqr(x)*e^x

1/sqr(x)*e^x*1+2x/sqr(x)*e^x=

i det her stykke hvor for du x'et fra lige pludselig ?

Svar #6
04. september 2006 af Frank88 (Slettet)

1/sqr(x)*e^x*1+2x/sqr(x)*e^x=

som mit spørgsmål har været lige fra starten er hvor man får x'et fra i overstående ligening ?


VIrkelig ingen der kan svare på det ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Du laver sqrt(x) om til x/sqrt(x).

sqrt(x) = x^½

x / sqrt(x) = x^1 / x^½ = x(1-½) = x^½

Potensregneregler i anvendelse.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2006 af mathon

sqrt(x)=sqrt(x)/1 en brøk, der forlænges med sqrt(x),

sqrt(x)*sqrt(x)/(1*sqrt(x))=
(sqrt(x))^2/sqrt(x)=

x/sqrt(x)

Skriv et svar til: integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.