Matematik

Hvad er den eksakte værdi af integral

04. september 2006 af Merit-HB (Slettet)
Jeg har nogle opgaver med integral regning hvor man skal finde den eksakte værdi af følgende tal

integralet med max 3 og minimum -2 xdx (håber i kan forstå det, ved ikke hvordan jeg skal skrive det)

hvordan kan man snakke om og finde den eksakte værdi af et integral ? min forståelse er lidt svævende med hensyn til hvad et integral er, er et integral en punktmængde eller er det en afledet funktion, help !?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det bestemte integral er et tal.

Mener du at nedre grænse er -2 og øvre grænse er 3?

En eksakt værdi betyder at du ikke få afrunde dit resultat.
fx. er kvrod(2) eksakt mens 1,4142 ikke er eksakt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2006 af mathon

3
Sxdx=? eller hvad?
-2

Svar #3
04. september 2006 af Merit-HB (Slettet)

#2 Lige præcist !

3
Sxdx=?
-2

og til #1

ja jeg mener nedre grænse er -2 og øvre grænse er 3

jeg forstår ideen om eksakt så, ligesom at 1/3 er eksakt hvorimod 0.333.. ikke er det.

Men hvordan regner man et integral eksakt ud ?

den måde jeg har regnet integraler på ind til videre har da blot givet mig funktions tilvæksten, altså F(b)-F(a) , er det og regne integralet ud ?

jeg er forvirret, lidt udredelse ville være dejligt her

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)

F(b)-F(a) er at regne integralet ud.

Det er jo ikke funktionstilvæksten for f, men derimod for stamfunktionen F.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, fortsæt med det

F(b)-F(a) = [½x²] =...= 2½
2½ er en eksakt værdi, men det er 2,5 naturligvis også. Kravet om eksakt værdi er lidt overflødigt i denne opgave.

Svar #6
04. september 2006 af Merit-HB (Slettet)

Tak gutter !

Simpelthen en uvurderlig hjælp i er !

Skriv et svar til: Hvad er den eksakte værdi af integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.