Fysik
elektrisk varmelegeme
05. september 2006 af
PinQoo (Slettet)
et elektrisk varmelegeme tilsluttes en spænding på 220 V. strømstyrken gennem varmelegemet er da 9.1 A.
Varmelegemet er anbragt i et vandbad, der indeholder 12 liter vand med temperaturen 21 grader. man kan se bort fra varmekapaciteten af beholder og varmelegeme.
a) hvor længe varer det at varme vandet op til 65 grader, idet der under opvarmningen er et tab til omgivelserne på 20% ?
Når badet har nået temperaturen 65 grader, holdes denne temperatur konstant idet varmelegemet styres af en termostat. under opvarmning vil temperaturen falde o,70 grader/min.
b) I hvor stor brøkdel af tiden går der strøm gennem varmelegemet?
nogle der kunne komme med lidt Hint til denne opgave så jeg kan komme igang?
Varmelegemet er anbragt i et vandbad, der indeholder 12 liter vand med temperaturen 21 grader. man kan se bort fra varmekapaciteten af beholder og varmelegeme.
a) hvor længe varer det at varme vandet op til 65 grader, idet der under opvarmningen er et tab til omgivelserne på 20% ?
Når badet har nået temperaturen 65 grader, holdes denne temperatur konstant idet varmelegemet styres af en termostat. under opvarmning vil temperaturen falde o,70 grader/min.
b) I hvor stor brøkdel af tiden går der strøm gennem varmelegemet?
nogle der kunne komme med lidt Hint til denne opgave så jeg kan komme igang?
Svar #2
05. september 2006 af fjalokin (Slettet)
Først skal du finde varmelegmets effekt, P=U*I. Og så skal du finde ud af hvor meget energi det kræver at opvarme vandet. m*c*(T2-T1)
Svar #3
06. september 2006 af mathon
opvarmning
E=m*c*delta_t
E=12_kg*4.185*10^3_J/(kg*°C)*(65-21)_°C=
2.20968*10^6_J
men da der er 20% spild, er det kun 80% af den tilførte energi, som medgår til opvarmningen,
hvorfor behovet er
2.20968*10^6_J/.8= 2.7621*10^6_J,
da
E=P*t (energi=effekt*tid),
hvor længe varer det så?
E=m*c*delta_t
E=12_kg*4.185*10^3_J/(kg*°C)*(65-21)_°C=
2.20968*10^6_J
men da der er 20% spild, er det kun 80% af den tilførte energi, som medgår til opvarmningen,
hvorfor behovet er
2.20968*10^6_J/.8= 2.7621*10^6_J,
da
E=P*t (energi=effekt*tid),
hvor længe varer det så?
Svar #4
06. september 2006 af mathon
erstatnining af et varmetab/min på
12_kg*4.185*10^3_J/(kg*°C)*0.7_°C=35154_J
E=P*t (energi=effekt*tid),
hvor mange sekunder varer det for varelegemet at ilføre denne energimængde?
Denne beregnede tid kaldes T(sek.)
Ud af 60_s er varmelegemet kun til sluttet i T_s-
Tilslutningsbrøkdel: T_s/(60_s)=
12_kg*4.185*10^3_J/(kg*°C)*0.7_°C=35154_J
E=P*t (energi=effekt*tid),
hvor mange sekunder varer det for varelegemet at ilføre denne energimængde?
Denne beregnede tid kaldes T(sek.)
Ud af 60_s er varmelegemet kun til sluttet i T_s-
Tilslutningsbrøkdel: T_s/(60_s)=
Skriv et svar til: elektrisk varmelegeme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
