Matematik
bestem a
05. september 2006 af
gittemaja (Slettet)
hver gang taksterne stiger med 10% i bussen, falder kundetallet 3%
f(x) = b*x^a
hvordan finder jeg a?
f(x) = b*x^a
hvordan finder jeg a?
Svar #2
05. september 2006 af jgthb (Slettet)
#1:
Det er ikke rigtigt. For øvrigt er det forkert skrivemåde med biimplikation. Brug bare =.
#0:
Jeg går ud fra, at taksterne er x, og kundetallet y. Der gælder, at f(x*1,10)=f(x)*(1-0,03). Vi kan da skrive:
f(x*1,10)=b*(x*1,10)^a
f(x)*0,97=b*(x*1,1)^a
f(x) * 0,97=b * x^a * 1,1^a
f(x) * 0,97=f(x) * 1,1^a
0,97 = 1,1^a
ln0,97 = ln(1,1^a)
ln0,97 = a*ln1,1
a=ln0,97/ln1,1.
Det er ikke rigtigt. For øvrigt er det forkert skrivemåde med biimplikation. Brug bare =.
#0:
Jeg går ud fra, at taksterne er x, og kundetallet y. Der gælder, at f(x*1,10)=f(x)*(1-0,03). Vi kan da skrive:
f(x*1,10)=b*(x*1,10)^a
f(x)*0,97=b*(x*1,1)^a
f(x) * 0,97=b * x^a * 1,1^a
f(x) * 0,97=f(x) * 1,1^a
0,97 = 1,1^a
ln0,97 = ln(1,1^a)
ln0,97 = a*ln1,1
a=ln0,97/ln1,1.
Svar #3
05. september 2006 af gittemaja (Slettet)
ok så
a= -0,32
hvor stor en procentdel af passagererne må busselskabet forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19%
a= -0,32
hvor stor en procentdel af passagererne må busselskabet forvente at miste, hvis taksterne stiger med 19%
Svar #8
05. september 2006 af ibibib (Slettet)
Nej.
0,9459 betyder at der er 94,59% "tilbage" af kundetallet.
0,9459 betyder at der er 94,59% "tilbage" af kundetallet.
Skriv et svar til: bestem a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
