Matematik
ligning
05. september 2006 af
white_angel (Slettet)
s= ½ *a*t^2 og v=a*t
a)Find s udtrykt ved v og a
b)find v udtrykt ved s og a.
jeg har brug for lidt hjælp!!:(
a)Find s udtrykt ved v og a
b)find v udtrykt ved s og a.
jeg har brug for lidt hjælp!!:(
Svar #2
05. september 2006 af white_angel (Slettet)
Problemet ligger i at jeg ikke ved hvordan jeg skal løse de to opgaver. Kan du ikke give mig et eksempel?
Svar #3
05. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Jeg kan tage den første for dig, så må du selv prøve med den sidste. Vi har, at
s = ½*a*t^2
v = a*t
Af sidste ligning fås, at t = v/a. Dette indsættes i den første ligning:
s
= ½*a*t²
= ½*a*(v/a)²
= ½*a*v²/a²
= ½*v²/a
Tjek selv at enhederne passer.
Jeg kan tage den første for dig, så må du selv prøve med den sidste. Vi har, at
s = ½*a*t^2
v = a*t
Af sidste ligning fås, at t = v/a. Dette indsættes i den første ligning:
s
= ½*a*t²
= ½*a*(v/a)²
= ½*a*v²/a²
= ½*v²/a
Tjek selv at enhederne passer.
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
