Kemi
Aktiveringsenergi
06. september 2006 af
iinnaj (Slettet)
denne opgave er opgave 3.d fra maj 1994
I opgave c har jeg, ved 160C udregnet hastighedskonstanten 8,402*10^-4
startkoncentrationen er 1,105 M
så lyder opgave d)
et tilsvarende eksperiment blev udført ved 137C
i dette tilfælde blev 7% af eugenolen omdannet til isoeugenol på 20 minutter.
beregn reaktionens aktiverings energi!
Håber på hjælp, da jeg ikke kan finde ud af hvilken formel jeg skal bruge
I opgave c har jeg, ved 160C udregnet hastighedskonstanten 8,402*10^-4
startkoncentrationen er 1,105 M
så lyder opgave d)
et tilsvarende eksperiment blev udført ved 137C
i dette tilfælde blev 7% af eugenolen omdannet til isoeugenol på 20 minutter.
beregn reaktionens aktiverings energi!
Håber på hjælp, da jeg ikke kan finde ud af hvilken formel jeg skal bruge
Svar #1
06. september 2006 af iinnaj (Slettet)
hvis jeg bruger den der hedder:
k= ko * e^(Ea / R*t)
hvad skal jeg så bruge de 7% til?
Skal jeg bruge den der hedder
ln(k2/k1) = - (Ea/R) * ((1/T2)-(1/T1))
så har jeg jo ikke 2 temperaturer og 2 k værdier?
k= ko * e^(Ea / R*t)
hvad skal jeg så bruge de 7% til?
Skal jeg bruge den der hedder
ln(k2/k1) = - (Ea/R) * ((1/T2)-(1/T1))
så har jeg jo ikke 2 temperaturer og 2 k værdier?
Skriv et svar til: Aktiveringsenergi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
