Kemi
Ethanol ?
09. september 2006 af
godfy (Slettet)
Hej
Jeg har denne opgave, hvor jeg skal finde mol af ethanol i en genstand af vodka!
alkoholprocent af vodka er 33 % w/w d= 0,95 g/mL .. en genstand regnes for 2 cL
jeg har så sagt:
genstand * L * densitet = gram alkohol
0,02 L * 1000 ml/L * 0,95 g/mL = 19 gram alkohol
19 g * 33 g / 100 g = 0,627 g ethanol
n(ethanol) = 0,014 mol ?
Gør jeg det rigtigt?
Jeg har denne opgave, hvor jeg skal finde mol af ethanol i en genstand af vodka!
alkoholprocent af vodka er 33 % w/w d= 0,95 g/mL .. en genstand regnes for 2 cL
jeg har så sagt:
genstand * L * densitet = gram alkohol
0,02 L * 1000 ml/L * 0,95 g/mL = 19 gram alkohol
19 g * 33 g / 100 g = 0,627 g ethanol
n(ethanol) = 0,014 mol ?
Gør jeg det rigtigt?
Svar #1
09. september 2006 af godfy (Slettet)
og når de så siger, at 33 % w/w er alkohol, er resten så vand? fordi det næste spg. lyder på at man skal beregne forhold mellem mol vand og ethanol?
Je, sorry abt the ignorance! Drikker ik selv, så har slet ik fat i hvad der er i en vodka .. ahem *blush*
Je, sorry abt the ignorance! Drikker ik selv, så har slet ik fat i hvad der er i en vodka .. ahem *blush*
Skriv et svar til: Ethanol ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
