Fysik
Hjælp, bla. skitsering af en graf
10. september 2006 af
Casper2 (Slettet)
Et projektils fart.
Et gevær affyres. Det tager projektilet 1,1 ms at bevæge sig igennem geværløbet. Mens projektilet befinder sig i geværløbet, er projektilets acceleration:
a(t) = 15,4m/s^2 * e^(A*t^4+B*t^3+C*t^2+D*t)
konstanterne A, B, C og D er bestemt til A = -2,89*10^13 s^-4 , B=9,89*10^10 s^-3, C = -1,23*10^8 s^-2 og D = 6,35*10^4 s-1.
a. Skitser på et grafen for projektilets acceleration a(t) som funktion af tiden t.
(jeg har lidt svært ved at skitsere denne graf, fordi jeg ender med at få to ubekendte s og t. Det ville være dejligt hvis du kunne fortælle mig hvilken ligning jeg skal skrive ind i computeren så den kan skitseres korrekt, fordi mit program kan ikke skitserer noget der har enhed på)
Bestem størsteværdien af accelerationen a(t).
(der har jeg bare tænkt mig at aflæse på grafen. Korrekt?)
b. Bestem projektilets fart, når det forlader geværløbet.
Et gevær affyres. Det tager projektilet 1,1 ms at bevæge sig igennem geværløbet. Mens projektilet befinder sig i geværløbet, er projektilets acceleration:
a(t) = 15,4m/s^2 * e^(A*t^4+B*t^3+C*t^2+D*t)
konstanterne A, B, C og D er bestemt til A = -2,89*10^13 s^-4 , B=9,89*10^10 s^-3, C = -1,23*10^8 s^-2 og D = 6,35*10^4 s-1.
a. Skitser på et grafen for projektilets acceleration a(t) som funktion af tiden t.
(jeg har lidt svært ved at skitsere denne graf, fordi jeg ender med at få to ubekendte s og t. Det ville være dejligt hvis du kunne fortælle mig hvilken ligning jeg skal skrive ind i computeren så den kan skitseres korrekt, fordi mit program kan ikke skitserer noget der har enhed på)
Bestem størsteværdien af accelerationen a(t).
(der har jeg bare tænkt mig at aflæse på grafen. Korrekt?)
b. Bestem projektilets fart, når det forlader geværløbet.
Skriv et svar til: Hjælp, bla. skitsering af en graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
