Matematik
Trekantsberegning
10. september 2006 af
ilse22 (Slettet)
Jeg skal løse opg. 3.006 i eksamensopgaver i matematik:
Figuren viser 2 ensvinklede trekanter ABC og A1B1C. Nogle af sidelængderne er angivet på figuren:
liniestykket AB: 2,0
liniestykket AC: 2,4
liniestykket A1B1: 3,1
beregn liniestykket A1C.
Jeg kan virkelig ikke finde ud af at løse denne opgave, idet vi ikke kender liniestykket BC og derfor heller ikke kan bruge k.
Kan virkelig godt bruge lidt hjælp?? på forhånd mange tak.
Figuren viser 2 ensvinklede trekanter ABC og A1B1C. Nogle af sidelængderne er angivet på figuren:
liniestykket AB: 2,0
liniestykket AC: 2,4
liniestykket A1B1: 3,1
beregn liniestykket A1C.
Jeg kan virkelig ikke finde ud af at løse denne opgave, idet vi ikke kender liniestykket BC og derfor heller ikke kan bruge k.
Kan virkelig godt bruge lidt hjælp?? på forhånd mange tak.
Svar #1
10. september 2006 af eightx2 (Slettet)
Du ved at i trekant ABC er siden b=2,4.
Og den sidelængde du i trekant A1B1C skal finde, er b1.
2,0*k=3,1
Og den sidelængde du i trekant A1B1C skal finde, er b1.
2,0*k=3,1
Svar #2
10. september 2006 af ilse22 (Slettet)
Ahh, troede det var den side vi slet ikke kendte nogensteder. Altså 2,4 * (3,1/1,55)?
Svar #4
10. september 2006 af ilse22 (Slettet)
Altså først regner jeg k ved at sige 3,1/2,0 som giver 1,55. Og for at finde siden siger jeg så 2,4*1,55. Er det rigtigt?
Skriv et svar til: Trekantsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
