Matematik

need help

11. september 2006 af mariaklara (Slettet)
ved ikke lige helt hvordan jeg skal gå til denne opgave:

S e^(1/x) x^-2 dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2006 af Zipzap112 (Slettet)

Hvad mener du, hvad skal du?
Isolere X?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2006 af Sansnom (Slettet)

subst. t=x^-1

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

Vi husker, at (1/x)' er -x^(-2), og så tryller vi lidt:

S e^(1/x) x^-2 dx =
-S e^(1/x)*(-x^-2) dx

Sæt t=1/x, dt=-x^-2 dx

Indsætter vi dette, får vi:

-S e^t dt =
-e^t

Indsætter vi så igen 1/x på t's plads, får vi:

-e^(1/x).

Svar #4
11. september 2006 af mariaklara (Slettet)

mange tak ... waterhouse

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Umiddelbart mener jeg, at det er en bedre ide blot at give et hint end en færdig løsning, som #3 lige har gjort.

Hvis vi som udgangspunkt giver hints, kan siden blive en hjælp til selvhjælp. Hvis vi derimod giver færdige løsninger bliver siden en ren snydeside, hvor man "skriver af".

Men måske jeg blot har misforstået intentionen med siden.

Svar #6
11. september 2006 af mariaklara (Slettet)

#5
det kan godt være du mener det men når man beder om hjælp her så har man prøvede på at løse opgaven uden nytte, for mit vedkommende i hvertfald, så nogen gang er det en fordel at nogen er så søde at de bruger deres tid på at forklar opgaven med alle mellemregninger og det skal de have et stort tak for!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#6,
Jeg er ikke i tvivl om, at mange (som du) hellere vil have et færdigt svar med mellemregninger, som man så kan skrive af fremfor et hint, som man selv kan arbejde videre med.

Det gør det bare ikke mindre til afskrift fremfor at få hjælp til selvhjælp.

Hvis du derimod havde brugt hintet i #2 til selv at lave opgaven, ville det efter min mening have været langt bedre.

Men som sagt - måske jeg blot har misforstået ideen med dette sted.

Skriv et svar til: need help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.