Kemi

Lidt kemihjælp!

13. september 2006 af hackerjohn (Slettet)
Hej..

Opgaveformuleringen er:

0,224 g jern(II)sulfat heptahydrat opløses i demineraliseret vand, hvorefter opløsningnen fortyndes til 100 mL.
a)Beregn den aktuelle konventration af Fe++ i den fortyndede opløsning.

Fe++ reagerer i sur væske med MnO4- efter reaktionsskemaet:

Fe++ + MnO4- --> Fe+++ + Mn--

b) Afstem reaktionsskemaet.

c) Hvor mange mL 0,0206 M KMnO4 skal der anvendes for at oxidere alle Fe++ i opløsningen til Fe+++ ?

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?? skriv helst hvordan de udregnes ;D

Svar #1
13. september 2006 af hackerjohn (Slettet)

ingen der vil hjælpe =) ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2006 af mathon

redoxreaktion:
Hvad har du selv forsøgt?

Svar #3
13. september 2006 af hackerjohn (Slettet)

altså jeg kunne ikke finde ud af det første .. har simpelthen glemt hvorn man gør.. hehe

og jeg er dårlig til at afstemme reaktionsskemaer

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2006 af mathon

5Fe++ + MnO4- + 8H+ --> 5Fe+++ + Mn++ +4H2O

kontroller selv i enkelte detaljer:

Fe++ OT=+2

Fe+++ OT=+3

Mn i MnO4- OT(Mn) = +7

Mn++ OT=+2

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2006 af mathon

1 Mol FeSO4*7H2O = 278.05_g

0,224_g FeSO4*7H2O =(0,224_g)/(278.05_g)*1_Mol=8.06*10^-4_Mol

FeSO4*7H2O(s) --> Fe++(aq) + SO4--(aq),
hvorfor
[Fe++]=(8.06*10^-4_Mol)/(0.1_L)=
8.06*10^-3_Molær

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2006 af mathon

af
5Fe++ + MnO4- + 8H+ --> 5Fe+++ + Mn++ +4H2O
kan læses:
5_Mol Fe++ reagerer med 1_Mol MnO4-
eller
1_Mol Fe++ reagerer med 1/5_Mol MnO4-

8.06*10^-4_Mol Fe++ reagerer med
8.06*10^-4_Mol/5 MnO4- = 1.61*10^-4_Mol MnO4- .

KMnO4 --> K+ + MnO4-,
hvorfor [KMnO4] = [MnO4-]

1.61*10^-4_Mol skal skaffes af den 0,0206 M KMnO4

af n=C*V fås
V=n/C
V = 1.61*10^-4_Mol/(0,0206_Mol/L)=
7.82*10^-3_L=
7.82_mL

Der skal anvendes 7.82_mL 0,0206 M KMnO4
for at oxidere alle Fe++_ioner til Fe+++_ioner

Skriv et svar til: Lidt kemihjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.