Matematik

vektorer

13. september 2006 af army (Slettet)
jeg sidder fast i min mat afl jeg har om vektorer opgaven lyder på følgende:

givet vektorer:

a=(1 over 3) b=-2 over 1 C= 1 over 4

så skal jeg bestemme talene x og y

a)

a=xb+yc

b)

b=xa+yc

er der nogen der kan hjælpe mig hurtigst som muligt

Svar #1
13. september 2006 af army (Slettet)

jeg kan ikke forstå det med du siger at skrive ligningen op

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

(1,3)=x(-2,1)+y(1,4)

(1,3) er det samme som at skrive 1 over 3.

Gang nu x og y ind i vektorerne, og så har du to ligninger med to ubekendte.

Svar #3
13. september 2006 af army (Slettet)

ok tak jeg vender lige tilbage om lidt

Svar #4
13. september 2006 af army (Slettet)

når du beregner det hvad giver de så

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Kom med dit eget forslag først, og skriv dine udregninger hvis du mener du har problemer.

Svar #6
13. september 2006 af army (Slettet)

jeg forstår det ikke helt med hvordan man kan få to ligninger

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Du har:
(1,3)=x(-2,1)+y(1,4) <=>
(1,3)=(-2x,x)+(y,4y)

Tag så "det øverste" for sig, og "det nederste" for sig:
1 = -2x+y
Hvad er den anden så?

Svar #8
13. september 2006 af army (Slettet)

det bliver så 2= 4y+x er det ikke rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Det 2-tal skal lige være et 3-tal, men ellers jo.

Svar #10
13. september 2006 af army (Slettet)

ok har jeg så lavet opgaven


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.