Matematik

Lineære sammenhænh

14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgaver?

En linje q går gennem punkterne (2,3) og (5,7). En anden linje l har ligningen y= -2,5+5.

a. bestem en ligning for q

b. bestem skæringspunktet mellem q og m

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2006 af mathon

når en ret linje går gennem punkterne P1(x1,y1) og P2(x2,y2),
kan
a i ligningen y=ax+b
findes af
(y2-y1)/(x2-x1)=a..(delta_y/delta_x)

Svar #2
14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)

Undskyld det forstod jeg ikke..

kan du uddybe det eller give et eksempel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#2
Hvis en linje går gennem (1,2) (dvs. (x1,y1) og (4,3) (dvs. x2,y2) finder du hældningskoefficienten (a):

a=(y2-y1)/(x2-x1) =>
a=(3-2)/(4-1) <=>
a=1/3

Svar #4
14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)

Det fandt jeg ud, men tak alligevel.

Jeg sidder og knokler med skæringspunkterne - kan du hjælpe mig med det?

Linjernes ligning er:

y= -2,5x + 5
og
y= 1,33x + 0,33

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Der er svaret i den anden tråd.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2006 af ibibib (Slettet)

Løs først ligningen
-2,5x + 5 = 1,33x + 0,33

Svar #7
14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)

Okay tak, jeg har fået ligningen til

x=0,820

kan det passe? - og hvad skal jeg nu gøre for at finde skæringspunktet

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Temmelig dumt at oprette to tråde med samme indhold! Lad venligst være med det.

Svar #9
14. september 2006 af Kemikeren (Slettet)

Undskyld, men jeg sidder nemlig og er ret desperat for det skulle afleveres i dag så jeg skal sende det til min lærer

Skriv et svar til: Lineære sammenhænh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.