Matematik
Reducering
14. september 2006 af
cob (Slettet)
Hmm....
Er lidt ny i denne type matematik.
Hvis der er en der kan rette mig vil jeg blive glad:-)
En lille reducerings opgave:
3((4a + b)^2 - (4a - b)^2) - 48ab
Først ganger jeg paranteserne ud....
= 3(16a+8ab+b^2 -16a-b^2-8ab)-48a
Herefter har jeg ganget 3 ind.....
=48a+24ab+3b^2 -48a-3b^2-24ab-48ab
Så vil jeg mene at man kan trække lidt sammen så der kun bliver -48ab tilbage.
Kan det virkeligt være rigtigt???
Er der nogle der kan hjælpe...er lidt i tvivl om fremgangsmåden.
mvh.
Er lidt ny i denne type matematik.
Hvis der er en der kan rette mig vil jeg blive glad:-)
En lille reducerings opgave:
3((4a + b)^2 - (4a - b)^2) - 48ab
Først ganger jeg paranteserne ud....
= 3(16a+8ab+b^2 -16a-b^2-8ab)-48a
Herefter har jeg ganget 3 ind.....
=48a+24ab+3b^2 -48a-3b^2-24ab-48ab
Så vil jeg mene at man kan trække lidt sammen så der kun bliver -48ab tilbage.
Kan det virkeligt være rigtigt???
Er der nogle der kan hjælpe...er lidt i tvivl om fremgangsmåden.
mvh.
Svar #1
14. september 2006 af sigmund (Slettet)
Der er en fortegnsfejl. Kig lige igen. Resultatet er 0.
Svar #2
14. september 2006 af cob (Slettet)
Tusind tak...
Har lige lokaliseret fejlen.
Med venlig hilsen
cob
Har lige lokaliseret fejlen.
Med venlig hilsen
cob
Skriv et svar til: Reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
