Matematik
Forskrift for funktion
13. februar 2004 af
bml (Slettet)
Hej!
Jeg har en opgave for, hvor man skal finde en forskrift for en funktion der er indtegnet som en ret linje på enkeltlogaritmisk papir. Problemet er så: skal forskriften så være lineær eller eksponentiel?
Det kan godt være at det er et dumt spørgsmål, men jeg er ret meget i tvivl, så please hjælp...
Jeg har en opgave for, hvor man skal finde en forskrift for en funktion der er indtegnet som en ret linje på enkeltlogaritmisk papir. Problemet er så: skal forskriften så være lineær eller eksponentiel?
Det kan godt være at det er et dumt spørgsmål, men jeg er ret meget i tvivl, så please hjælp...
Svar #1
13. februar 2004 af molly (Slettet)
Hej bml
Når man ser en funktion i en enkeltlogaritmisk papir, så vil det sige at funktionen er eksponentiel...
Venlig Hilsen
Molly:0)
Når man ser en funktion i en enkeltlogaritmisk papir, så vil det sige at funktionen er eksponentiel...
Venlig Hilsen
Molly:0)
Svar #2
13. februar 2004 af sontas (Slettet)
hvis du skal finde forskriften udfra grafen på det enkeltlogaritmiske papir, aflæser du afskæringen med 2. aksen(b) og går fx. 3 hen af 1. aksen som så vil svare til a^3, og aflæser den tilhørende værdi på 2.aksen.
lad os sige den tilhørende værdi for a^3 er 900 og b = 200
200*a^3 = 900 => a^3 = 4,5 <=> a = 4,5^1/3 = 1,65 så er forskriften :
y = 200*1,65^x
håber det hjalp ;)
lad os sige den tilhørende værdi for a^3 er 900 og b = 200
200*a^3 = 900 => a^3 = 4,5 <=> a = 4,5^1/3 = 1,65 så er forskriften :
y = 200*1,65^x
håber det hjalp ;)
Skriv et svar til: Forskrift for funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
