Matematik

ruduction brøker algebra

17. september 2006 af vans (Slettet)
kan i hjælpe mig med dette:

1
x+2y/3 + y-5x/7 = 7x+14y/21 + 3y-15x/21
= -8x+17y/21 -- er dette rigtigt?

og denne:
2
a+5/7a - 1 = a+5/7a - 1/1 = a+5/7a - 7a/7a=
a+5-7a/7a = 5-6a/7a, er dette rigtigt?

3
(y-1)(2y-3)= 2y^2-5y+3

4
3a+(5a-b)-(7a+3b) = a-4b

5
3a+8/5 + 4-a/10 = a+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Du må gerne lige sætte nogle parenteser.

I f.eks. den første er det ikke til at vide om det står:


x+(2y)/3 + y-(5x)/7

Eller

(x+2y)/3 + (y-5x)/7

//Sentinox

Svar #2
17. september 2006 af vans (Slettet)

1
(x+2y)/3 + (y-5x)/7 = (7x+14y)/21 + (3y-15x)/21
= (-8x+17y)/21 -- er dette rigtigt?

og denne:
2
(a+5)/7a - 1 = (a+5)/7a - 1/1 = (a+5)/7a - 7a/7a=
(a+5)-7a/7a = 5-6a/7a, er dette rigtigt?

3
(y-1)(2y-3)= 2y^2-5y+3

4
3a+(5a-b)-(7a+3b) = a-4b

5
(3a+8)/5 + (4-a)/10 = a+2

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)

1) Korrekt
2) Korrekt
3) Korrekt
4) Korrekt
5) Du laver en regnefejl.

(3a+8)/5 + (4-a)/10 =
(6*a+16)/10 + (4-a)/10 =
(5*a+20)/10 =
a/2 + 2

//Sentinox

Svar #4
17. september 2006 af vans (Slettet)

(5*a+20)/10 =
a/2 + 2 -- hvordan kommer du hertil?,

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)

(5*a+20)/10

Dette kan formelt deles op i 2 brøker:

(5*a+20)/10 = 5*a/10 + 20/10 = 1/2*a + 2


//Sentinox

Svar #6
17. september 2006 af vans (Slettet)

man dividerer med to nu kanjeg se det!
tak!

Svar #7
17. september 2006 af vans (Slettet)

tak :) jeg mener med ti

Skriv et svar til: ruduction brøker algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.