Matematik

At finde en linjes ligning?

18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Find ligningen for den linje, der går gennem punktet med kordinatsættet (4,7) og som står vinkelret på linjen med ligningen y=5x-12.

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg gør her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

Du ved, at hvis to linjer står vinkelret på hinanden, gælder det at

a*c=-1

...hvor a og c er de to linjers hældninger. Du kan derfor finde hældningen for din linje.

Brug så y-y0=a(x-x0) til at finde ligningen, idet du også kender et punkt på linjen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2006 af Aubrey (Slettet)

når den står vinkelret på linjen y=5x-12 ska hældningkoefficienterne ganget sammen give -1... dvs hældningsk. for den linje du ska finde er -1/5.
Så ved du at linjen er på formen y=ax+b og du har fundet a (hældningsk.) og y og x er givet i punktet så du ska bare indsætte for at finde b...

Svar #3
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Kan det så passe at: 5*-0,2= -1! Altså er linjens stigningstal -0,2?

Og hvorfor skriver du y0 i din nederste formel?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2006 af lith (Slettet)

når linien står vinkelret på y=5x-12 må der gælde at a*c=-1..
.vi kender a:
5*c=-1
c=-1/5..nu har vi hældningen for ligningen..
nu skal du bare bruge punktet for at bestemme b
y=-1/5x+b
7=-1/5*4+b
b=7,8

Svar #5
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, hvilken formel jeg skal bruge, for at finde b?

Er det y=y1+a(x-x1) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2006 af lith (Slettet)

hm okey jeg var lidt forlangsom;)

Svar #7
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

#4 Hvor får du disse tal fra? 7=-1/5*4+b

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2006 af lith (Slettet)

(4,7)..er det punkt der er angivet i opgaven!

Svar #9
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Aha, mange tak!

Er der en formel for det du har gjort?

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. september 2006 af PinQoo (Slettet)

det jo netop formlen: y-y0=a(x-x0)

Svar #11
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvorfor der står "0" efter y og x ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2006 af PinQoo (Slettet)

hvis jeg nu siger at yo = 7 og x0 = 4

hedder formlen bare, du kan også kalde dem y1 og x1 hvis du kigger i din formel og tabelsamling står den bare skrevet som i #10

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. september 2006 af Aubrey (Slettet)

y0 og x0 er punkter i koordinatsystemet hvor x og y er variable...

Svar #14
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Så dvs at y-y1=a(x-x1) ikke er forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. september 2006 af PinQoo (Slettet)

nej er det ikke

Svar #16
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, synes bare ikke at jeg kan finde den formel i min formelsamling!

Der står bare: y=y1+a(x-x1)

Brugbart svar (0)

Svar #17
18. september 2006 af Aubrey (Slettet)

Det er d samme.. der er bare lagt y1 til på begge sider!

Svar #18
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvis i har tid, har jeg også en anden en der driller!

Jeg har disse 2 linjer: l: 2x+5y=-11 og
m: 4x-5y=23.. Jeg skal her finde skæringspunktet!

Hvordan griber jeg det an?

Svar #19
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

#17 - Okay, mange tak :)

Svar #20
18. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Nogen der kunne hjælpe mig med den anden opgave? Svar #18 ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.