Matematik
Parablers toppunkter..
18. september 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Nogler der kan hjælpe med denne opgave:
http://peecee.dk/?id=3801
http://peecee.dk/?id=3801
Svar #1
18. september 2006 af mathon
du kender selv toppunktskoordinaterne i standardparablen
y=ax^2+bx+c,
så hvad mener du, toppunkterne bliver?
y=ax^2+bx+c,
så hvad mener du, toppunkterne bliver?
Svar #3
18. september 2006 af Bozack (Slettet)
Du finder koordinatet toppunktet for et andengradspolynomie (på formen ax^2 + bx + c = 0) ved at bruge formen:
(x,y) = ( -b/2a , -d/4a )
Dette gør du bare for begge parabler, simpelt nok at sætte ind (du har jo allerede fundet diskriminanten d. Det var opgave a).
I opgave b skal du bare sætte de to ligninger lig hinanden, altså finde ud af hvornår de to er i samme punkt sådan set:
y = 1/4x^2 - 1/2x + 1/4
og
y = 2x^2 - 12x + 16
skærer hinanden i punktet:
1/4x^2 - 1/2x + 1/4 = 2x^2 - 12x + 16
<=>
x = 4,626 og x = 1,946
(x,y) = ( -b/2a , -d/4a )
Dette gør du bare for begge parabler, simpelt nok at sætte ind (du har jo allerede fundet diskriminanten d. Det var opgave a).
I opgave b skal du bare sætte de to ligninger lig hinanden, altså finde ud af hvornår de to er i samme punkt sådan set:
y = 1/4x^2 - 1/2x + 1/4
og
y = 2x^2 - 12x + 16
skærer hinanden i punktet:
1/4x^2 - 1/2x + 1/4 = 2x^2 - 12x + 16
<=>
x = 4,626 og x = 1,946
Skriv et svar til: Parablers toppunkter..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
