Fysik

Mekanik

19. september 2006 af martinrv (Slettet)
Hej folkens.
Har en opgave, jeg ikke lige kan greje. Har regnet den, men får ikke det rigtigt resultat!

Hvad er faldtiden for en kugle, der slippes fra en højde af 4,0 m over gulvet, når man ser bort fra luftmodstand?

Har prøvet at bruge:
s = ½ · a · t^2 + v_0 · t + s_0.

Jeg satte her v_0 til 0 m/s og a til tyngdeaccelerationen, men får som sagt ikke det rigtige resultat!

Håber på hjælp...

/martinrv

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2006 af KickAzz (Slettet)

Hvilket resultat får du?

Ved at benytte stedfunktionen for bevægelse med konst. acc. har vi, at:

s = 1/2 * a * t^2

Ved at isolere t får vi:

s = 1/2 * a * t^2 <=> t^2 = 2s/a <=> t = sqrt(2s/a) = sqrt(2*4m/(9,82 m/s^2)) = 0,902.. s

Svar #2
19. september 2006 af martinrv (Slettet)

Det får jeg også!
Men det er noget andet det, der står i facitlisten :-S
Men tror på, det er rigtigt så :-)

Tusind tak for hjælpen!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Du benytter den korrekte formel.

x=x0 + v0*t + 1/2*a0*t^2

I dit tilfælde er
x = 4,00 m
x0 = 0
v0 = 0
a0 = g = 9.81 m/s^2

Sammenfattet:

4,00 m = 1/2*9.81m/s^2*t^2

Det vil altså sige en andengradsligning.

løsningerne er :

t = +/- 0.90 s

I det det ikke giver mening at snakke om en negativ tid, er den søgte faldtid:

t = 0.90 s

//Sentinox






Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Der var jeg lige lidt langsom, men der MÅ være en fejl i facitlisten, med mindre nogle af de givne parametre ikke er opgivet fra din side (f.eks. en startfart)...

//Sentinox

Svar #5
19. september 2006 af martinrv (Slettet)

Okay, det er også det jeg får!
Mange tak, Sentinox!

/martinrv

Svar #6
19. september 2006 af martinrv (Slettet)

Der står ikke noget om nogen startfart eller andet, som jeg ikke har skrevet. Så ja, det er nok der den ligger. Nu har jeg ihvertfald fået bekræftet, at jeg laver den rigtigt...

Så tak for det begge to!

/martinrv

Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.