Matematik
Bestemme en forskift af pendul tid og længde.. HJÆLP!!
20. september 2006 af
Tiger1 (Slettet)
Hej
Skal bestemme en forskrift, og det er ikke det jeg er bedst til.
T = 2pi * Kvadratrod af (l/9,81)
T er tid og l er længde
Nu skal jeg bestemme en forskrift for l, som funktion af T.
Håber nogen kan hjælpe mig, for jeg er lost.
På forhånd Tak
Skal bestemme en forskrift, og det er ikke det jeg er bedst til.
T = 2pi * Kvadratrod af (l/9,81)
T er tid og l er længde
Nu skal jeg bestemme en forskrift for l, som funktion af T.
Håber nogen kan hjælpe mig, for jeg er lost.
På forhånd Tak
Svar #1
20. september 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du skal isolere l i udtrykket, så du får det til at stå alene på den ene side af lighedstegnet.
Prøv at starte med at dividere med 2pi, og tænk over hvad du så kan gøre for at komme af med rod-tegnet.
Prøv at starte med at dividere med 2pi, og tænk over hvad du så kan gøre for at komme af med rod-tegnet.
Svar #2
20. september 2006 af Tiger1 (Slettet)
Mange tak.. Er nået lidt længere, men nu ved jeg ikke igen hvad jeg skal gøre, eller om det jeg har lavet er rigtigt:
(T*9,81^(1/2))/(2pi) = l^(1/2)
Hvis det er rigtig, så skal jeg på en eller anden måde få rod-tegnet væk fra l. Har prøvet at gange med 2 på begge sidder. Så forsvinder rod-tegnet på l's side, men så passer det ikke så godt, på den anden side. :(
(T*9,81^(1/2))/(2pi) = l^(1/2)
Hvis det er rigtig, så skal jeg på en eller anden måde få rod-tegnet væk fra l. Har prøvet at gange med 2 på begge sidder. Så forsvinder rod-tegnet på l's side, men så passer det ikke så godt, på den anden side. :(
Svar #3
20. september 2006 af Waterhouse (Slettet)
Rodtegnet forsvinder, hvis du opløfter i anden på begge sider.
Skriv et svar til: Bestemme en forskift af pendul tid og længde.. HJÆLP!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
