Matematik
legme
20. september 2006 af
lith (Slettet)
f(x)=1-x^2, -1
lad M være punktmængder:(x,y)-1
a)beregn arealet af M:
ntegral-1 nedre grænse, 1 øvre grænse(1-x^2)=1,3
b)beregn rumfanget af det omdrejninglegme der fremkommer når m drejes 360 omkring førsteakse:
v=pi *integral-1 nedre grænse, 1 øvre grænse(1-x^2)^2=4,18
c)beregn rumgfanget af det omdrejningslegme der fremkommer når m drejes 360 omkring linien med ligning y=1......
er der ik nogen der vil se om det jeg har lavet er rigtigt om vil hjælpe mig med den sidste
lad M være punktmængder:(x,y)-1
a)beregn arealet af M:
ntegral-1 nedre grænse, 1 øvre grænse(1-x^2)=1,3
b)beregn rumfanget af det omdrejninglegme der fremkommer når m drejes 360 omkring førsteakse:
v=pi *integral-1 nedre grænse, 1 øvre grænse(1-x^2)^2=4,18
c)beregn rumgfanget af det omdrejningslegme der fremkommer når m drejes 360 omkring linien med ligning y=1......
er der ik nogen der vil se om det jeg har lavet er rigtigt om vil hjælpe mig med den sidste
Svar #2
20. september 2006 af sigmund (Slettet)
ad a) Det eksakte resultat er 4/3. Har du rundet det til 1.3?
ad b) Her er det eksakte resultat 16pi/15.
ad c) Det svarer til at dreje f(x)+1 omkring x-aksen.
ad b) Her er det eksakte resultat 16pi/15.
ad c) Det svarer til at dreje f(x)+1 omkring x-aksen.
Svar #3
20. september 2006 af lith (Slettet)
er det så
pi*integral tegn:-1 nedre grænse 1 øvre(2-x^2)^2
pi*integral tegn:-1 nedre grænse 1 øvre(2-x^2)^2
Svar #4
20. september 2006 af sigmund (Slettet)
Nej. F(x) er lig 1-x². Så er f(x)+1 lig 1-x²+1 = -x².
Skriv et svar til: legme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
