Matematik
Koordinatsættet? vektor...haster
20. september 2006 af
Jelly (Slettet)
En cirkel har radius 13 og centrum i punktet C(4,-3)
Bestem en ligning for cirklen:
Jeg får den til at være
(x-4)^2 + (y+3)^2 = 169
Videre står der i opgaven at cirklen har to tangenter, som er parallelle med vekotoren
->
v = 12
5
Beregn koordinatsættet til hvert af røringspunkterne for de to tangenter.
Jeg har virklig ingen anelse for hvordan man skal regne den ud. Håber derfor at nogle vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Bestem en ligning for cirklen:
Jeg får den til at være
(x-4)^2 + (y+3)^2 = 169
Videre står der i opgaven at cirklen har to tangenter, som er parallelle med vekotoren
->
v = 12
5
Beregn koordinatsættet til hvert af røringspunkterne for de to tangenter.
Jeg har virklig ingen anelse for hvordan man skal regne den ud. Håber derfor at nogle vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Svar #4
21. september 2006 af ibibib (Slettet)
Hint: Radius (linjestykket fra centrum til røringspunktet) er vinkelret på tangenten.
Svar #5
21. september 2006 af Jelly (Slettet)
Jeg må ærlig indrømmer jeg ikke forstår det stadig.
Håber nogle vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg kan lære noget af det.
På forhånd tak!
Håber nogle vil vise mig hvordan den skal løses, så jeg kan lære noget af det.
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Koordinatsættet? vektor...haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
