Matematik

Areale funktion..

21. september 2006 af civic18 (Slettet)
f(x)= x Kvadratrodet af (3-x)

skal finde stamfunktionen, kan nogen hjælp?

mit bud = F(X)=2x*x^3/2-3^3/2

Er det Rigtigt ???

Det er det enste jeg går i står ved!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Omskriv fra:
f(x)=x*sqrt(3-x) (sqrt: kvadratrod)

til:
f(x)=x*(3-x)^(1/2)

Svar #2
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

Det har jeg gjorte men kan seriøst ikke fat det :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Brug partiel integration med f(x)=(3-x)^(1/2) og g(x)=x.

Svar #4
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

det jeg skal gøre er bare at finde stamfunktion kan man ikke bare slå det op i formelsamling??

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2006 af filleellif (Slettet)

Nej. Brug partiel integration som det foreslås. Du kan jo ikke slå alle integraler op i en samling.

Udnyt at Sf(x)*g(x)dx=F(x)*g(x)-SF(x)*g'(x)dx

Svar #6
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

okay tak.. men jeg kan vil også brug den her A´(x)=f(x) ?? Altså find arealfunktionen??

Skriv et svar til: Areale funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.