Matematik

Rigtig? - VIGTIG

21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som vil rette følgende opgaver - det er meget vigtigt og skal afleveres i morgen.

Opgave 1:
5(b+a)-(3c-a)(a+4b) = a^2+4ab-12bc-3ac+5a+5b

Opgave 2:
En linie l går gennem punktet A(8,3) og er parallel med linien n, der har ligningen y=-1/2x+117
Angiv en ligning for l.

= y=-1/2x+7

Opgave 3:
En linie m går gennem punkterne P(-3,13) og Q(2,3) .
Angiv en ligning for m.

= y=-2x+7

Opgave 4:
En linie k går gennem punkterne R(8,3) og S(20,6).
Angiv en ligning for k.

= y=1/2x+1

Opgave 5:

A)Bestem skæringspunktet mellem linierne med ligningerne y=4x-1 og y=2x-3.

= (-1,-5)

B)Bestem skæringspunktet mellem linierne med ligningerne y=3x-4 og y= -x+1.

= (5/4,- 1/4)

C)Bestem skæringspunktet mellem linierne med ligningerne y=5x+1 og 2y-10x=1

= (0,1)

Opgave 6:
En linie l har ligningen y=x-1 og en linie n går gennem punkterne B(-3,1) og C(3,3) .
Bestem skæringspunktet mellem de to linier.

= ((4,5),(3,5))

Opgave 7:
En pung indeholder et antal 2-kroner. En 2-krone vejer 7 g og pungen vejer 20 g.
Indfør relevante variable og beskriv den lineære sammenhæng mellem pungens total vægt og antallet af 2-kroner.

Svaret til opg. 7:

For at finde den lineære sammenhæng bruges linjens ligning.
I denne sammenhæng er y = pungens total vægt og x = antallet af 2-kroner.

Derefter indsættes pungens vægt 20 g. som b, da det er en fast vægt, hvorimod a er 7 g. ganget med antallet af 2-kroner.
Dvs. den lineære sammenhæng kan beskrives med følgende ligning:
y=7g*x+20g

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af Thegreenfox (Slettet)

den skal lasse nok blive glad for!

Svar #2
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

???????

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

I opg. 4 skal hældningen være 1/4.

Der er fejl i opg. 5c.

Opg. 6 er forkert.

Opg. 7 er god nok, pånær enhederne. I matematik bruger vi ikke enheder. Svaret er bare y = 7x+20.

Svar #4
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Andre ting??
Hvad er fejlen i 6?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Der er ikke andre ting, end de i #3 angivne.

I opg. 6 er skæringspunktet forkert. De to ligninger er y = x-1 og y = (1/3)x+2.

Svar #6
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hvad med 5 c?

Svar #7
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hallo hvad er problemet i 5 c?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Prøv, at skrive dem ind i din lommeregner:

y1 = 5x+1
y2 = (1+10x)/(2)

Som du kan se, er der slet ingen skæringspunkt...


Svar #9
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hvad så med opgave 6?? kan ikke få den til at passe?

Svar #10
21. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

I opgave 6 er resultatet ((4,5),(0,5))???

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2006 af sigmund (Slettet)

Du må undskylde forvirringen omkring opg. 6. Jeg har læst dit svar som (4/5,3/5), men der står jo (4.5,3.5), som er rigtigt.

I 5c er skæringspunktet forkert. Som #8 påpeger, er der ingen skæring. Kigger du nærmere på ligningerne, ser du, at det er den samme ligning. Derfor er der ingen skæring.

Svar #12
22. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Ja kan jeg godt se, men de starter bare i hvert sit punkt på y-aksen.

Svar #13
22. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Det kan ikke være rigtig (4.5,3.5) passer ikke i begge ligninger ??

Svar #14
22. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

<??????????????

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#14:
For fanden da! Hvad skal det til for sådan noget? Du pisser kun folk af med sådan noget der (og i øvrigt postet du indlægget 2 minutter efter det foregående -- gik dog lige folk en chance)!

Svar #16
22. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

Ja ok undskyld.

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. september 2006 af sigmund (Slettet)

#13,

Jo det gør det.

#12,

Skriv den anden ligning på formen y = a*x+b, og du ser, at det er den samme ligning. Derfor ingen skæring i opg. 5c.

Svar #18
22. september 2006 af Hans4444 (Slettet)

# 17 ,
Det er ikke det samme punkt, men 10x+1 =10x+2 og dermed har de samme a, men ikke b enig?

Desuden kan jeg ikke forstå opgave 6, hvordan den passer, kan du ikke prøve at vise det?

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. september 2006 af sigmund (Slettet)

OK. Opg. 5c først.

Vi har de to ligninger y=5x+1 og 2y-10x=1, og skriver den anden på samme form som den første:

2y-10x=1 <=> 2y = 10x+1 <=> y = 5x+1/2.

Linjerne har samme hældning (men ikke same b-led -- der er vi enige). Dvs. at de er parallelle, og skærer derfor ikke hinanden.

Så opgave 6.

De to ligninger er y=(1/3)x+2 og y=x-1. Vi sætter de to højre sider lig hinanden:

(1/3)x+2=x-1 <=> (2/3)x=3 <=> x=9/2. Dette sættes ind i den ene ligning, og vi får y=7/2. Dermed er skæringspunktet (4.5,3.5).

Skriv et svar til: Rigtig? - VIGTIG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.