Matematik

Pris og elforburg for fryser

23. september 2006 af Xpeak (Slettet)
Hej

Jeg skal lave opgave 7a i dette opgavesæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/HF2003-8-2.pdf

Og jeg aner ikke hvor jeg skal starte og hvor jeg skal begynde. Kort sagt, hvad skal jeg??

Håber I vil hjælpe :)

Hilsen Xpeak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2006 af eightx2 (Slettet)

En startpris er 3895. Derefter koster det 393 pr. år, og år er x.

Så må regneforskriften være f(x)=393x+3895.

Svar #2
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Okay... Det er jeg vist nogenlunde med på...

"Hvor mange år skal der går efter anskaffelsen, før de samlede udgifter er over 7000 kr?"

Kan man regne det ud på en måde, eller skal man prøve at sætte nogle forskellige tal ind på X pladsen??

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Du skal ikke sætte noget ind på x's plads, da det er x du skal finde ("Hvor mange år...").

De samlede udgifter angav du som f(x). Hvad tror du nu man skal gøre?

Svar #4
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Jeg aner det ikke...??

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2006 af mathon


som #1
har anført:

f(x)=393x+3895

f(3)? .....

7000=393x+3895

x=? .....

g(x)=779⋅x+2995

først finder du det antal år - x, hvor udgifterne til de to frysere er nøjagtig ens:
altså
f(x)=g(x)
eller
393x+3895 = 779⋅x+2995,
hvoraf

x=?....

efter det antal år er fryser A billigst.

g(4)=? .....

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2006 af mathon

...jeg ved ikke, hvad der sker i overførslen!...

⋅ = *

Svar #7
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

f(3)? ..... >>

393*3+3895 = 5074

Rigtigt??

________________________________-

7000=393x+3895
x=? .....

7000-3895=393x
3105=393x
3105/393 =393x
7,9 = x

Er det rigtigt?+



Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#7
Ja.

Svar #9
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Hvad hvad kan jeg så bruge at x = 7,9 til???

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2006 af eightx2 (Slettet)

At det er efter 7,9 år, de samlede udgifter overstiger 7000 kr.

Svar #11
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Hvad er 7,9 år? Altså jeg mener det siger man jo ikke. Hvordan regne med om til år og dage?

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. september 2006 af mathon

7 år og 10.8 måneder = næsten 7 år og 11 måneder.

Svar #13
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Ja men hvordan regner man det om?

Svar #14
23. september 2006 af Xpeak (Slettet)

Fatter ikke rigtig hvordan jeg regner det ud??

først finder du det antal år - x, hvor udgifterne til de to frysere er nøjagtig ens:
altså
f(x)=g(x)
eller
393x+3895 = 779⋅x+2995,
hvoraf

x=?....

Skriv et svar til: Pris og elforburg for fryser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.