Matematik

Differential regning? En ligning for en tanget.

24. september 2006 af hhx-89 (Slettet)
En funktion er givet ved:
f(x)=5*x2 (i anden)

jeg skal bestemme en ligning for den tangent til grafen f, der har røringspunkt (1,f(1))

jeg gør følgende:

f(x)=5*x2 (i anden)
f´(x)= 2x

men det passer ikke! hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

f'(x) = 5·2x 10x

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

f'(x) = 5·2x = 10x

Svar #3
24. september 2006 af hhx-89 (Slettet)

tak., men jeg er nu stadig forvirret..

tangenten rører parablen når x=1 ikke?
så passer det bare ikke, at f'(x)=10


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

f'(1) = 10 og f(1) = 5.

Svar #5
24. september 2006 af hhx-89 (Slettet)

fattede det endelig.. tak:D

Skriv et svar til: Differential regning? En ligning for en tanget.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.