Kemi
Kemi aflevering - aspartam
25. september 2006 af
wwwhej (Slettet)
Hej alle.
Jeg har denne opgave for:
aspartam bruges som sødemiddel i sukkerfri sodavand. Det smager 160 gange så sødt som almindeligt sukker (sucrose). Molekylets formel er C19H18N20.
a. Beregn aspartams molekylmasse.
b. Hvor meget vejer 1,56 mol aspartam?
c. Hvor stor en stofmængde er 10 mg aspartam?
d. Hvor mange molekyler er der i 10 mg aspartam?
håber nogen kan hjælpe mig!
Jeg har denne opgave for:
aspartam bruges som sødemiddel i sukkerfri sodavand. Det smager 160 gange så sødt som almindeligt sukker (sucrose). Molekylets formel er C19H18N20.
a. Beregn aspartams molekylmasse.
b. Hvor meget vejer 1,56 mol aspartam?
c. Hvor stor en stofmængde er 10 mg aspartam?
d. Hvor mange molekyler er der i 10 mg aspartam?
håber nogen kan hjælpe mig!
Svar #1
25. september 2006 af Larsendrengen (Slettet)
a) Når du kender stoffets sumformel, så find de enkelte atomvægte og læg dem sammen.
b) n =m/M , hvor n er antal mol/stofmængden, m er massen og M er molvægten/molmassen
c) udregnes vha n=m/M
d) Når du har udregnet spg. c, så kan du udregne antallet af molekyler ved:
n= N/Na , hvor N er antal molekyler og Na er Avogrados tal. Na = 6,02*10^23 partikler. Sammenholdt med spg. c, så har man:
m/M = N/Na <=> N = (m*Na)/M
b) n =m/M , hvor n er antal mol/stofmængden, m er massen og M er molvægten/molmassen
c) udregnes vha n=m/M
d) Når du har udregnet spg. c, så kan du udregne antallet af molekyler ved:
n= N/Na , hvor N er antal molekyler og Na er Avogrados tal. Na = 6,02*10^23 partikler. Sammenholdt med spg. c, så har man:
m/M = N/Na <=> N = (m*Na)/M
Skriv et svar til: Kemi aflevering - aspartam
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
