Kemi
syre-base titrering - HASTER!
26. september 2006 af
velo (Slettet)
hej. jeg håber virkelig at i vil hjælpe mifor har et KÆMPE PROBLEM! det drejer sig om "august 1993 opgave 1 b)" i bogen "studentereksamensopgaver i kemi". det handlder om indstilling af en NaOH-opløsning og til dette buger man Kaliumhydrogenphtalat. ( eller KHP) dette er en syre med pks 5,41 ( altså en svag syre). Opgave teksten lyder så ledes : Til indstliing af en NaOH - opløsning afvejes 344,1 mh KHP, som opløses i vand.
opløsningen titreres med NaOH- opløsningen, og phenolpthalein anvendes som indikator. Ved titreringen bruges 16,50mL NaOH-opløsning.
a) beregn koncentrationen af NAOH-opløsningen. ( ved at sætte de to stofmængder lig med hinaden
( n(KHP)=n(NaOH) ) får jeg c(NaOH)= 0,102M
så kommer problemet.
ved titreringensn afslutning er det samlede volumen af blandingen 68,70mL
b) beregn pH for blandingen,
opløsningen titreres med NaOH- opløsningen, og phenolpthalein anvendes som indikator. Ved titreringen bruges 16,50mL NaOH-opløsning.
a) beregn koncentrationen af NAOH-opløsningen. ( ved at sætte de to stofmængder lig med hinaden
( n(KHP)=n(NaOH) ) får jeg c(NaOH)= 0,102M
så kommer problemet.
ved titreringensn afslutning er det samlede volumen af blandingen 68,70mL
b) beregn pH for blandingen,
Skriv et svar til: syre-base titrering - HASTER!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
