Matematik

Ligning

26. september 2006 af mulline (Slettet)
jeg skal bestemme værdien for b, for hvilket punkt en parabel og en ret linie skærer hinanden.
Dvs at diskriminaten er =0.
Jeg har regnet mig frem til at b= 1,125, men er der ikke en god matematisk måde at stille det op på?

De 2 funktioner lyder:
f(x)= 0,5x^2-x+1,5
y=0,5x+b

Skal jeg stille dem op mod hinanden og isolere b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2006 af sigmund (Slettet)

Skal du finde den værdi af b, for hvilken f(x) og y har netop ét punkt fælles.

Svar #2
26. september 2006 af mulline (Slettet)

Ja,det var det jeg mente..smil

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2006 af ibibib (Slettet)

Hvordan har du regnet dig frem til d=1,125?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2006 af Jelly (Slettet)

hmm er du sikker på, at b er 1,125?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2006 af Jelly (Slettet)

jeg får den til b=0,375

Svar #6
26. september 2006 af mulline (Slettet)

Jeg mente b=1,125.

Der er jo kun en løsning og så skal diskriminaten være=0 ikke?

Er jeg helt galt på den?

Svar #7
26. september 2006 af mulline (Slettet)

Er du sød at vise hvordan du har gjort det, eller fortælle mig hvordan jeg sætte det op?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2006 af Jelly (Slettet)

0,5x^2-x+1,5=0,5x+b

0,5x^2-x+1,5-0,5x-b=0

-(-1,5)^2-4*0,5*(1,5-c)=0

osv. ;D

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2006 af Jelly (Slettet)

*b istedet for c i den sidste

Svar #10
26. september 2006 af mulline (Slettet)

Tak tak

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2006 af Jelly (Slettet)

-(-1,5)^2-4*0,5*(1,5-b)=0

derefter løser du ligningen

Svar #12
26. september 2006 af mulline (Slettet)

Hov- lige et spørgsmål til. Hvor er xerne henne?

Svar #13
26. september 2006 af mulline (Slettet)

jeg har lige kigget nærmere på den ligning og nu virker sværere end før. Hvor kommer fx tallet 4 fra midt i det hele??????????????HJÆLP

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2006 af Jelly (Slettet)

(-1,5)^2-4*0,5*(1,5-b)=0

Det kommer fra b^2-4*a*c = d

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.