Kemi
Hvilespænding
28. september 2006 af
Nannok (Slettet)
Nernsts lov: U0 = u0(standard) + 58 mV*log[Ag+]
Hvordan er koncentrationsafhængigheden af U0 for en sølv-sølvion koncentrationscelle??
Hvordan er koncentrationsafhængigheden af U0 for en sølv-sølvion koncentrationscelle??
Svar #1
28. september 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Hvis jeg ellers har forstået dig ret, så stiger Uo når [Ag+] stiger, pga log[Ag+] leddet.
I et koncentrationselement, har man to forskellige Ag+ koncentrationer. Cellen vil kunne afgive strøm så længe der er en forskel i koncentration, men når de når samme koncentration så er der ligevægt og Uo= 0 volt. Så det der i praksis sker er en koncentrationsudjævning.
Ag+ (koncentreret) --> Ag+ (fortyndet)
Spændingen er så givet ved:
Uo = - 59 mV/n*logQ
Hvor Q er reaktionsbrøken, dvs Q = [Ag+, fort]/[Ag+, konc]
I et koncentrationselement, har man to forskellige Ag+ koncentrationer. Cellen vil kunne afgive strøm så længe der er en forskel i koncentration, men når de når samme koncentration så er der ligevægt og Uo= 0 volt. Så det der i praksis sker er en koncentrationsudjævning.
Ag+ (koncentreret) --> Ag+ (fortyndet)
Spændingen er så givet ved:
Uo = - 59 mV/n*logQ
Hvor Q er reaktionsbrøken, dvs Q = [Ag+, fort]/[Ag+, konc]
Skriv et svar til: Hvilespænding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
