Kemi
lidt hjælp til rapporten!
28. september 2006 af
Liv2004 (Slettet)
Jeg skriver lige et par linier fra raporten så i ved hvad det handler om!
udførelse:
prøvcens koncentration og mængde afpasses efter at der højst skal bruges 25 mL 0,1 M EDTA.
Først bestemmes [Mg^2+] i MgCl_2 opløsningen som tilsætes for at tydliggøre omslagspunktet.
bestemmelse af [Mg^2+]
20 ml 0,1 MgCl_2 pipetteres ned i en 250 ml kolbe, hvorpå der tilsættes 30 ml ionbyttet vand og 5 ml stødpudeopløsning med ph = 10. der varmes op til 40 - 50 grader under varmtvand og nogle få korn Erio-T tilsættes. blandingen titræres til ren blå farve med 0,1 M EDTA.
bestem MgCl_2 molaritet.
V=21
n_edeta = C* V = 0,1 M * 0,021 L = 0,0021 mol
C=n_edeta / 0,020 L = 0,105 M
ny del:
Bestemmelse af Ca^2+
Udtag en passende mængde prøve og overfør dette til en 250 ml konisk kolbe. tilsæt 3,00 mL MgCl_2, 50 ml dem. vand, 5 ml pufferopløsning (NH_3/NH_4 Cl), samt nogle få korn af Erio-T. Varmop til ca 40 grader i 5 minuter.
Titrer med EDTA, indtil farven skifter fra rød til blå.
HUsk at korrigere for den tilsatte mængde MgCl_2 ved beregning af calcium-koncentrationen i prøven.
JEG VED SIMPELTHEN IKKE HVORDAN JEG KAN CALCIUMKONCENTRATIONEN I PRØVEN!
ER der ikke nogen som kan hjælpe mig!
udførelse:
prøvcens koncentration og mængde afpasses efter at der højst skal bruges 25 mL 0,1 M EDTA.
Først bestemmes [Mg^2+] i MgCl_2 opløsningen som tilsætes for at tydliggøre omslagspunktet.
bestemmelse af [Mg^2+]
20 ml 0,1 MgCl_2 pipetteres ned i en 250 ml kolbe, hvorpå der tilsættes 30 ml ionbyttet vand og 5 ml stødpudeopløsning med ph = 10. der varmes op til 40 - 50 grader under varmtvand og nogle få korn Erio-T tilsættes. blandingen titræres til ren blå farve med 0,1 M EDTA.
bestem MgCl_2 molaritet.
V=21
n_edeta = C* V = 0,1 M * 0,021 L = 0,0021 mol
C=n_edeta / 0,020 L = 0,105 M
ny del:
Bestemmelse af Ca^2+
Udtag en passende mængde prøve og overfør dette til en 250 ml konisk kolbe. tilsæt 3,00 mL MgCl_2, 50 ml dem. vand, 5 ml pufferopløsning (NH_3/NH_4 Cl), samt nogle få korn af Erio-T. Varmop til ca 40 grader i 5 minuter.
Titrer med EDTA, indtil farven skifter fra rød til blå.
HUsk at korrigere for den tilsatte mængde MgCl_2 ved beregning af calcium-koncentrationen i prøven.
JEG VED SIMPELTHEN IKKE HVORDAN JEG KAN CALCIUMKONCENTRATIONEN I PRØVEN!
ER der ikke nogen som kan hjælpe mig!
Svar #1
28. september 2006 af Liv2004 (Slettet)
Bestemmelse af Ca^2+:
jeg glemte lige at skrive at vi brugte 20 ml EDTA.
jeg glemte lige at skrive at vi brugte 20 ml EDTA.
Svar #2
28. september 2006 af Liv2004 (Slettet)
er der ikke nogen som kan tage et hurtigt kig på disse opgaver?
Skriv et svar til: lidt hjælp til rapporten!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
