Matematik

F(x) til f(x)

28. september 2006 af lith (Slettet)
bestem den stamfunktion til f, hvis graf har linien med ligning y=x+3 som tangent.
f(x)=2x+4
F(x)=x^2+4x+k


skal jeg sætte f(x)=1 og finde x, og derefter indsætte værdien i F(X), da jeg har y=3???


har virkelig burg for hjælp---

Svar #1
28. september 2006 af lith (Slettet)

plz har bruge for noget hjælp??

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2006 af troldentrolle (Slettet)

står opgave som du har skrevet den..

den lyder nemlig lidt underlig :)

Svar #3
28. september 2006 af lith (Slettet)

ja...

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2006 af troldentrolle (Slettet)

nåå. nu fattede jeg den..

to sec. så kigger jeg lige på det
:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2006 af troldentrolle (Slettet)

da y=x+3 skal tangere F(x)=x^2+4x+k.

skal du bare sige at det er i et punkt, så y = F(x)
så får du x+3=x^2+4x+k..
du laver en andengrads ligning.
0=x^2+3x+(k-3)
så skal du finde d=b^2 -4*a*c
den kender du godt ikke..
d skal give 0 da det er en tangent..


Svar #6
28. september 2006 af lith (Slettet)

skal jeg sige:d=3^2-4*1*(k-3)...men det giver ikke 0.....

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2006 af mathon

metode

se
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=260474

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2006 af troldentrolle (Slettet)

k betyder en konstant..
du skal bare finde k..

det er nemt :)
sig hvis du ikke kan og jeg kan komme med svaret

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2020 af Fisprut (Slettet)

Tæskeprut

Skriv et svar til: F(x) til f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.