Geografi
Ret. Korte sætninger. Om sten
28. september 2006 af
Sannaen (Slettet)
2. Observation/description
The observations are as a description of each stone. A list of facts is not enough!!! This is not the place to write the determined names of the stones, this belongs in the conclusion.
Hint: give each stone a number that make it easier to make the conclusion.
Stone 01. This rock have an anregular shape and different colours like grey, white and dark purple. It is a crystal and is very hard of material. Mineral-more than one?
Stone 02. This rock is much grained and has an anregular shape. It is a very hard stone and is a mix between different minerals. This stone have a varied colour. It is red, grey, black and a little white.
Stone 03. This rock is rounded and almost pure white (just a little grey init). Compared with the other stones this one is softer and contains no visible crystals. It is a mineral (more thean one?).
Stone 04. This rock is grey/blue/black and has got some chalk on the outside. It is a little rounded, has no visible crystals and (does not contain minerals).
Stone 05. This rock has a gold colour and is very glittering. It is medium hard, contain mineral (more than one?), have an anregular shape and haves a crystal-look.
Stone 06. This rock is composed mainly of sand-size mineral or rock grains. It is red/grey and striped and has an anregular shape.
Stone 07. This rock is dark brown and consist of large-grained crystals. Is rounded and is a hard stone. ?
Stone 08. This rock is dark black and not very hard. Contain mineral, has an anregular shape, is flat and homogeneous.
Stone 10. This rock rock this is a mineral and is salmon-pink in colour. Have an anregular shape and a (hardness? –Medium hard?) visible crystals-don’t think?
Stone 11. This rock is just like stone number 3 just smaller. But it is the same kind of stone.
1= Amatyst 2=Granit 3=Kalk 4=Flint 5=snydeguld 6=sandsten 7=Rhomb porphyry 8=Biotite 10=Feldspar 11= kalk
The observations are as a description of each stone. A list of facts is not enough!!! This is not the place to write the determined names of the stones, this belongs in the conclusion.
Hint: give each stone a number that make it easier to make the conclusion.
Stone 01. This rock have an anregular shape and different colours like grey, white and dark purple. It is a crystal and is very hard of material. Mineral-more than one?
Stone 02. This rock is much grained and has an anregular shape. It is a very hard stone and is a mix between different minerals. This stone have a varied colour. It is red, grey, black and a little white.
Stone 03. This rock is rounded and almost pure white (just a little grey init). Compared with the other stones this one is softer and contains no visible crystals. It is a mineral (more thean one?).
Stone 04. This rock is grey/blue/black and has got some chalk on the outside. It is a little rounded, has no visible crystals and (does not contain minerals).
Stone 05. This rock has a gold colour and is very glittering. It is medium hard, contain mineral (more than one?), have an anregular shape and haves a crystal-look.
Stone 06. This rock is composed mainly of sand-size mineral or rock grains. It is red/grey and striped and has an anregular shape.
Stone 07. This rock is dark brown and consist of large-grained crystals. Is rounded and is a hard stone. ?
Stone 08. This rock is dark black and not very hard. Contain mineral, has an anregular shape, is flat and homogeneous.
Stone 10. This rock rock this is a mineral and is salmon-pink in colour. Have an anregular shape and a (hardness? –Medium hard?) visible crystals-don’t think?
Stone 11. This rock is just like stone number 3 just smaller. But it is the same kind of stone.
1= Amatyst 2=Granit 3=Kalk 4=Flint 5=snydeguld 6=sandsten 7=Rhomb porphyry 8=Biotite 10=Feldspar 11= kalk
Svar #1
28. september 2006 af Bunjo (Slettet)
2. Observation/description
The observations are (as a) description[s] of each stone. A list of facts is not enough!!! This is not the place to write the determined names of the stones, this belongs in the conclusion.
Hint: give each stone a number[,] that make[s] it easier to make/draw the conclusion.
Stone 01. This rock have an anregular (<- det er vist ikke et ord -> irregular) shape and different colours like/[such as] grey, white and dark purple. It is a crystal and is very hard of material/[and the material is very hard]. Mineral-more than one? og det sidste giver heller ikke rigtig mening....
Stone 02. This rock is much grained and has an anregular [irregular] shape. It is a very hard stone and [it] is a mix between different minerals. This stone have a varied (mener du varieret? hvordan kan en sten have en varieret farve?) colour. It is red, grey, black and a little white.
Stone 03. This rock (rock betyder klippe(-stykke) er der tale om et klippestykke? ellers brug stone igen; rock er mere amerikansk) is rounded and almost pure white (just a little grey init). Compared with the other stones this one is softer and contains no visible crystals. It is a mineral (more thean [?? evt than] one?).
Stone 04. This rock is grey,blue and black and has got some chalk on the outside. It is a little rounded, has no visible crystals and (does not contain minerals).
Stone 05. This rock has a gold colour [this stone is gold coulored] and is very glitter[y]. It is medium hard, contain[s] mineral (more than one?), ha[s] an anregular shape and ha[s] a crystal-look.
Stone 06. This rock is composed mainly of sand[corn]size mineral[s] or rock grains. It is red and grey and striped and has an anregular shape.
Stone 07. This rock is dark brown and consist of large-grained crystals. Is rounded and is a hard stone. ?
Stone 08. This rock is dark black [mørkesort?] and not very hard. Contains mineral[s], has an anregular shape, is flat and homogeneous.
Stone 10. This rock [fjernet et par ord]is a mineral and is salmonpink in colour. Ha[s] an anregular shape and a (hardness? –Medium hard?) visible crystals-don’t think? [jeg forstår måske ikke lige den sidste sætning ;-) )
Stone 11. This rock is just like stone number 3 just smaller. But it is the same kind of stone.
Håber du lige kan regne mine rettelser ud. Når fejlen er gennemgående har jeg ikke rettet den hver gang - der skal også være lidt til dig :-)
The observations are (as a) description[s] of each stone. A list of facts is not enough!!! This is not the place to write the determined names of the stones, this belongs in the conclusion.
Hint: give each stone a number[,] that make[s] it easier to make/draw the conclusion.
Stone 01. This rock have an anregular (<- det er vist ikke et ord -> irregular) shape and different colours like/[such as] grey, white and dark purple. It is a crystal and is very hard of material/[and the material is very hard]. Mineral-more than one? og det sidste giver heller ikke rigtig mening....
Stone 02. This rock is much grained and has an anregular [irregular] shape. It is a very hard stone and [it] is a mix between different minerals. This stone have a varied (mener du varieret? hvordan kan en sten have en varieret farve?) colour. It is red, grey, black and a little white.
Stone 03. This rock (rock betyder klippe(-stykke) er der tale om et klippestykke? ellers brug stone igen; rock er mere amerikansk) is rounded and almost pure white (just a little grey init). Compared with the other stones this one is softer and contains no visible crystals. It is a mineral (more thean [?? evt than] one?).
Stone 04. This rock is grey,blue and black and has got some chalk on the outside. It is a little rounded, has no visible crystals and (does not contain minerals).
Stone 05. This rock has a gold colour [this stone is gold coulored] and is very glitter[y]. It is medium hard, contain[s] mineral (more than one?), ha[s] an anregular shape and ha[s] a crystal-look.
Stone 06. This rock is composed mainly of sand[corn]size mineral[s] or rock grains. It is red and grey and striped and has an anregular shape.
Stone 07. This rock is dark brown and consist of large-grained crystals. Is rounded and is a hard stone. ?
Stone 08. This rock is dark black [mørkesort?] and not very hard. Contains mineral[s], has an anregular shape, is flat and homogeneous.
Stone 10. This rock [fjernet et par ord]is a mineral and is salmonpink in colour. Ha[s] an anregular shape and a (hardness? –Medium hard?) visible crystals-don’t think? [jeg forstår måske ikke lige den sidste sætning ;-) )
Stone 11. This rock is just like stone number 3 just smaller. But it is the same kind of stone.
Håber du lige kan regne mine rettelser ud. Når fejlen er gennemgående har jeg ikke rettet den hver gang - der skal også være lidt til dig :-)
Svar #2
30. september 2006 af Sannaen (Slettet)
1. Mineral-more than one. Hehe Det var et spørgsmål. Jeg har ikke kunne finde ud af det.
2. Varieret. Hehe, jamen altså den har flere farver?
3. Vidste jeg heller ikke om indeholdt mere end en mineral.
4. Har ikke helt kunne finde ud af om kalk indeholder mineraler, Og i så fald om det er flere eller ikke.
5. God startsætning (; ! Men ved heller ikke her om stenen indeholder mineral.
7. Ved ikke om den er hård?
10. Forklaring: Jeg kender ikke hårdheden, og mener ikke, at den indeholder synlige krystaller. Men er i tvivl.
Tusind tak ellers ! (: Lærerigt! Hehe, ved der er en del stavefejl, det er noget jeg har skrevet over fra et stykke papir af, og det skulle bare gå stærkt heh.
Men altså jeg har søgt søgt og søgt om disse sten, læst, læst og læst og mange af spørgsmålene har jeg ikke kunne finde svar på (Disse ovenfor).
Så hvis der lige sidder et klogt hovede som enten ved dette om stenene (som jo er klippestykker), eller ved hvor jeg evt. kan finde det. Ville dette være meget behjælpeligt.
På forhånd 1000 tak. Ved at denne tråd vil de fleste nok vælge at springe fra pga. emne og længde, men det ville være mig MEGET behjælpeligt -især pga. mangle på materiale.
2. Varieret. Hehe, jamen altså den har flere farver?
3. Vidste jeg heller ikke om indeholdt mere end en mineral.
4. Har ikke helt kunne finde ud af om kalk indeholder mineraler, Og i så fald om det er flere eller ikke.
5. God startsætning (; ! Men ved heller ikke her om stenen indeholder mineral.
7. Ved ikke om den er hård?
10. Forklaring: Jeg kender ikke hårdheden, og mener ikke, at den indeholder synlige krystaller. Men er i tvivl.
Tusind tak ellers ! (: Lærerigt! Hehe, ved der er en del stavefejl, det er noget jeg har skrevet over fra et stykke papir af, og det skulle bare gå stærkt heh.
Men altså jeg har søgt søgt og søgt om disse sten, læst, læst og læst og mange af spørgsmålene har jeg ikke kunne finde svar på (Disse ovenfor).
Så hvis der lige sidder et klogt hovede som enten ved dette om stenene (som jo er klippestykker), eller ved hvor jeg evt. kan finde det. Ville dette være meget behjælpeligt.
På forhånd 1000 tak. Ved at denne tråd vil de fleste nok vælge at springe fra pga. emne og længde, men det ville være mig MEGET behjælpeligt -især pga. mangle på materiale.
Skriv et svar til: Ret. Korte sætninger. Om sten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
