Matematik

Sammelig ligninger

28. september 2006 af Thegreenfox (Slettet)
m:2x+y=14
n:x-y=4
o: y=kx

bestem k

hvordan løses dette?
håber nogen kan hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

m: Isoler y
n: Isoler x
o: Isoler k

Herefter sætter du dine udtryk for y og x ind i dit udtryk for k!

Svar #2
28. september 2006 af Thegreenfox (Slettet)

ok, tak
kunne du kigge på spørgsmålet "indviklede linjer" også?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2006 af sontas (Slettet)

James Hetfield og Galois hehe :D

Svar #4
28. september 2006 af Thegreenfox (Slettet)

så det giver k=10-2x+y?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2006 af mathon

m:2x+y=14
n:x-y=4
læg venstre- og højresider sammen:

2x+y+x-y=14+4
3x=18
x=6,
der indsat
i x-y=4
giver
6-y=4
y=2

så kan du selv beregne k.....



Skriv et svar til: Sammelig ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.