Matematik
Statistik
30. september 2006 af
sTn (Slettet)
Hey.
Har et lille matematisk/statistisk problem jeg kunne bruge noget hjælp med.
I perioden 1995-2005 er arbejdsstyrken i alderen 16-24 år faldet fra 466.501 til 354.994
Mit spørgsmål er således: Hvad får i den gennemsnitlige vækstrate til? Jeg får -0,025 ca. men det lyder ikke helt rigtigt. Gør det?
Udregning 11kvrod(354994/466501)-1 = -0,025
11 er antallet af observationer. 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 ,2003, 2004, 2005 = 11
Har et lille matematisk/statistisk problem jeg kunne bruge noget hjælp med.
I perioden 1995-2005 er arbejdsstyrken i alderen 16-24 år faldet fra 466.501 til 354.994
Mit spørgsmål er således: Hvad får i den gennemsnitlige vækstrate til? Jeg får -0,025 ca. men det lyder ikke helt rigtigt. Gør det?
Udregning 11kvrod(354994/466501)-1 = -0,025
11 er antallet af observationer. 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002 ,2003, 2004, 2005 = 11
Svar #1
30. september 2006 af ibibib (Slettet)
Du skal udregne
10'ende rod af(354994/466501)-1 = -0,027.
Det er den 10'ende rod fordi der er 10 ændringer i de 11 år.
10'ende rod af(354994/466501)-1 = -0,027.
Det er den 10'ende rod fordi der er 10 ændringer i de 11 år.
Skriv et svar til: Statistik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
