Matematik
Fortegnsvariation for første gang
30. september 2006 af
GuffeHamSelv (Slettet)
Hey, jeg sidder og er igang med følgende funktion
f(x) = x^3 - 6x^2 + 9x - 4
hvor jeg fandt nulpunkterne til at være 1 og 4.
Nu skal jeg så have lavet noget fortegnsvariation men synes ik helt jeg ka få det til at passe. Er det rigtig nok at jeg har valgt støttepunkterne 0, 3 og 5 og at disse giver -4 , -4 og 16? Eller har jeg lavet en fejl ved valg af støttepunkter eller udregning, for ellers synes jeg ikke rigtig at det kan passe at både støttepuknktet 0 og 3 giver et minustal? eller er det bare mig som er træt og kludrer i det? :)
f(x) = x^3 - 6x^2 + 9x - 4
hvor jeg fandt nulpunkterne til at være 1 og 4.
Nu skal jeg så have lavet noget fortegnsvariation men synes ik helt jeg ka få det til at passe. Er det rigtig nok at jeg har valgt støttepunkterne 0, 3 og 5 og at disse giver -4 , -4 og 16? Eller har jeg lavet en fejl ved valg af støttepunkter eller udregning, for ellers synes jeg ikke rigtig at det kan passe at både støttepuknktet 0 og 3 giver et minustal? eller er det bare mig som er træt og kludrer i det? :)
Svar #1
30. september 2006 af | Sveegaard | (Slettet)
Se, det er jo en tredjegradsfunktion.
Jeg foreslår, at du benytter (mindst) en x-værdi under 1, mellem 1 og 4 og over 4 for at bestemme fortegnene.
Jeg foreslår, at du benytter (mindst) en x-værdi under 1, mellem 1 og 4 og over 4 for at bestemme fortegnene.
Svar #2
30. september 2006 af | Sveegaard | (Slettet)
Din første antagelse kan være korrekt, da støttepunkt i x=3 bare kan være toppunktet for lige den del ;) (en slags parabel mellem x=0 og x=3, som udelukkende er i 3&4-kvadrant)
Svar #4
30. september 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)
ok, vil du/i så foreslå at jeg løser videre i opgaven med disse 3 støttepunkter eller at jeg finde nogle nye?
Skriv et svar til: Fortegnsvariation for første gang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
