Matematik

bestem sekanthældning af 3.gradsligning.. HASTER!

01. oktober 2006 af Bersi (Slettet)
sidder med en opgave, og blive i tvivl om hvordan man lige griber den an..

ligningen hedder: f(x)=3x^3 - 4x^2 + 2x + 2

jeg skal bestemme sekanthældningen..

vha. f(x+h)-f(x)
_____________

h
skal jeg først differencere?

eller hvordan gør man? :S

Svar #1
01. oktober 2006 af Bersi (Slettet)

hov skulle læses som f(x+h)-f(x) divideret med h

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2006 af Duffy

Jah, sekant-hældningen er netop lig med

[f(x+h)-f(x)]/h


Så du skal udregnen dette.
Således:

Når f(x)=3x^3 - 4x^2 + 2x + 2

har vi

f(x+h)-f(x) = 3(x+h)^3 - 4(x+h)^2 + 2(x+h) + 2 - (3x^3 - 4x^2 + 2x + 2 ) =

...tjah, regn nu selv

- og dividér bagefter med h.



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2006 af mathon

f(xo+h)= 3(xo+h)^3 – 4(xo+h)^2 + 2(xo+h) + 2

f(xo) = 3xo^3 - 4xo^2 + 2xo + 2

f(xo+h)-f(xo)=3(xo+h)^3 – 4(xo+h)^2 + 2(xo+h) + 2 - (3xo^3 - 4xo^2 + 2xo + 29

f(xo+h)-f(xo)=3h^3+9h^2xo-4h^2+9hxo^2-8hxo+2h

(f(xo+h)-f(xo))/h = 3h^2+9hxo-4h+9xo^2-8xo+2

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2006 af mathon

hjælp til
mellem regninger:

(xo+h)^3 = xo^3 + 3xo^2*h + 3xo*h^2 + h^3

(xo+h)^2 = xo^2 + 2xo*h + h^2

Skriv et svar til: bestem sekanthældning af 3.gradsligning.. HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.