Matematik

Ligning

01. oktober 2006 af Hannibal den store (Slettet)
Er der nogle der har et forslag til løsning af opgaven som går ud på at bestemme a så andengradsligningen har præcis en løsning?

x^2 -(a+1)x + a+1/2 = 0


mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af Mimosas (Slettet)

Jeg ville sætte mine oplysninger ind i diskriminantligningen og sætte den lig med nul (diskriminanten lig med nul= en løsning..) ;)

Svar #2
01. oktober 2006 af Hannibal den store (Slettet)

Vil du ikke prøve at vise det i en udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2006 af Mimosas (Slettet)

a = 1
b = -(a+1)
c = a + 1/2

diskriminanten:

d = -(a+1)^2 -(4*1*(a+1/2)

dette ganger du så ud, og skriver at for at den har en løsning skal den være lig med nul.. tror du får en ny andengradsligning, men a som variabel.. Hjalp det?

Svar #4
01. oktober 2006 af Hannibal den store (Slettet)

er lidt i tvivl om hvordan jeg ganger det ud til det rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2006 af Mimosas (Slettet)

Jeg må indrømme at jeg også er i tvivl om, hvorvidt du skal gange -1 ind i (a+1)^2, men det ville jeg umiddelbart mene at du skal.. derefter skal den så ganges ud som en kvadratsætning.. den anden parentes hedder (4 * (a+1/2) = 4a+2)..

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.