Kemi

pH.. HVORFOR?

01. oktober 2006 af turca (Slettet)
Hvorfor kan pH´en i en opløsning ikke være over 14???

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af Windcape (Slettet)

Fordi at pH værdier går fra 0 til 14, hvor 7 er neutralt...

Altså , sikke et spørgsmål :p

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2006 af jammal (Slettet)

Det kommer an på, hvilken opløsninger man arbejder med. Hvis du læser til farmaceut, så er der opløsninger med en pH med over 30 ( har jeg hørt fra en studernde)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2006 af Mimosas (Slettet)

Men de har vel bare lagt "skalaen" anderledes? det er vidst bare noget man har vedtaget.. ligesom en cirkel har 360 grader rundt..

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2006 af Windcape (Slettet)

#3

Jaa, der findes dog 400 grader cirkler. Det er til spejderer i USA som ikke kan regne :~)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2006 af Windcape (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/PH for mere information.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2006 af KickAzz (Slettet)

pH-værdien i en opløsning kan godt være en smule over 14 (og tilsvarende en smule under 0).

Den stærkeste base kan bestemmes ved at beregne hvor mange oxomium- og hydroxidioner der maks. kan være i 1,000 L vand.

M(H2O) = (2*1,008 + 16,00)g/mol = 18,016 g/mol

Den samlede stofmængde af H3O+ og OH- i 1,000 L vand er derfor:
n(H30+ + OH-) = m/M = 998g/(18,016 g/mol) = 55,395.. mol

Den samlede konc. af H3O+ og OH- i vand er dermed:
[H3O+ + OH-] = n/V = 55,395..mol / 1,000L = 55,395.. M

Den stærkeste syre består udelukkende af H3O+ og pH bliver dermed:
pH = -log[H3O+] = -log 55,395.. = -1,74

Tilsvarende bliver pOH for den stærkeste base:
pOH = [OH-] = -log 55,395.. = -1,74

pOH + pH = 14 <=> pH = 14 - poH = 15,74


Svar #7
01. oktober 2006 af turca (Slettet)

Tak for jeres oplysninger..
Men har et spg til KickAzz..
hvorfor skriver du M(H20), altså hvorfor 20??

Svar #8
01. oktober 2006 af turca (Slettet)

Nååå nu ved jeg det!! UPS.. Sorry..

Skriv et svar til: pH.. HVORFOR?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.