Kemi

Pufferopløsning..

02. oktober 2006 af kchung (Slettet)
Hey !

Jeg skal lave en pufferopløsning med pH = 6,8.

Der benyttes:
1. 0,1 M NaH2PO4(aq)
2. 0,1 M Na2HPO4(aq)

Hvor mange mL af de to stoffer skal der bruges? Der skal lave 1 L puffer med 6,8. ?

Please hjælp.. kan slet ikke komme i gang med den..

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2006 af mathon

pH = pks + log(Cb/Cs)

H2PO4-'s pks = 7.21

6.8 = 7.21 + log(Cb/Cs)

(6.8-7.21) = log(Cb/Cs)

10^(6.8-7.21)=Cb/Cs

Cb/Cs = 0.389

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2006 af mathon

Cb/Cs = (nb/V)/(ns/V), da rumfanget er fælles

nb/ns = 0.389 .........

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2022 af emilemilemil123

Har brug for en opfølgelse på det her


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{endvidere:}\\&& \frac{n_b}{n_s}=\frac{V_b\cdot c_b}{V_s\cdot c_s}=\frac{V_b\cdot \left (0.1\;\mathrm{M} \right )}{V_s\cdot \left (0.1\;\mathrm{M} \right )}=\frac{V_b}{V_s}\\\\&& \frac{V_b}{V_s}=\frac{n_b}{n_s}=0.389\\\\&& \frac{V_b}{V_s+V_b}=\frac{0.389}{1+0.389}\\\\&& \frac{V_b}{1\;\mathrm{L}}=\frac{0.389}{1.389}\\\\&& V_b=0.280\;\mathrm{L}=280\;\mathrm{mL}\\\\&& V_s=\left (1\;\mathrm{L} \right )-\left ( 0.280\;\mathrm{L} \right )=0.720\;\mathrm{L}= 720\;\mathrm{mL}\\\\\\ \textup{Der skal anvendes:}\\&&\begin{matrix} 720\;\mathrm{mL} \; 0.1\;\mathrm{M}\; NaH_2PO_4\\ 280\;\mathrm{mL} \; 0.1\;\mathrm{M}\; Na_2HPO_4 \end{matrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2022 af emilemilemil123

\sum Du er den friskeste


Skriv et svar til: Pufferopløsning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.