Fysik

Resistans

03. oktober 2006 af Amaana (Slettet)
Hej.

Jeg har opgave som lyder sådan:
Birgitte har et tørelement med en hvilespænding på 4,50 V. Birgitte forbinder elementet til en pære med resistansen 8.00 Ω, når den lyser. Polspændingen er 4,35 V.

Bestem elementets indre resistans.

Håber at nogen kan forklare til mig hvordan jeg kan løse opgaven.

Og derefter skal jeg finde den effekt, som afsættes i pæren og i elementet. Men jeg kan selv lave den efter at I har hjulpet mig med indre resistansen.


På forhånden tak

NB. Jeg ved godt at det er sent nu, men håber at der er stadig nogen på hjemmesiden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af martinrv (Slettet)

Udnyt, at der gælder:


I = U_p / (U_0 - R_i)

R_y = U_p / R_i


/martinrv

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2006 af mathon

U_ydre=R_ydre*I

I=U_ydre/R_ydre=4,35 V/(8.00_Ohm)=

R_indre*I=(4,50 V-4,35 V)=0.15_V

R_indre=0.15_V/I =
0.15_V/(4,35 V/(8.00_Ohm))

0.15_V*8.00_Ohm/4,35 V = 8/29_Ohm =
ca. 0.276_Ohm

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)

Kunne du eventuelt uddybe, det en lille smule?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2006 af mathon

#3
der er kun anvendt Ohm' Lov samt division med en brøk ved at gange med den omvendte:

division med brøk:
R_indre=0.15_V/I
eller
R_indre=0.15_V/(4,35 V/(8.00_Ohm)

R_indre=0.15_V*(8.00_Ohm/4,35 V)

R_indre=0.15_V*8.00_Ohm/4,35 V = 8/29_Ohm



Skriv et svar til: Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.