Matematik

Vinkelspidser i en trekant

04. oktober 2006 af Maelkeboette (Slettet)
Hej..

Håber på lidt hjælp fra nogen, der er klogere end mig... :-P

Hvis en trekants sider ligger på linjerne med ligningerne:
x-y+6=0
5x+7y-6=0
3x+y-10=0

Hvorledes bestemmes koordinatsættet til hver af trekantens vinkelspidser så?

Maria

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Find ud af hvor linjerne skærer hinanden parvist, ved at sætte ligningerne lig med hinanden (to ad gangen).

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2006 af mathon

ta' linjernes to og to og beregn deres skæringspunkt par for par.

Svar #3
04. oktober 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Okay.. Det var egentlig også det jeg havde gjort..
Men det passer bare ikke helt..
Tak for hjælpen, kigger det lige efter igen..

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2006 af mathon

l: x-y+6=0
m: 5x+7y-6=0
n: 3x+y-10=0

l skærer m i (-3,3)
og
l skærer n i? ......
og
m skærer n i? ....

Svar #5
04. oktober 2006 af Maelkeboette (Slettet)

l skærer n i (1,7)
m skærer n i (1/2 , 17/2)

Det var egentlig mest fordi jeg ikke kunne få det til at passe videre i opgaven.. Men tror jeg har fundet fejlen.. Havde bare dummet mig lidt.. :-)

Tak for hjælpen..

Skriv et svar til: Vinkelspidser i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.