Matematik

integration

04. oktober 2006 af ann1987 (Slettet)
Hej. Hvordan integrerer man følgende : f(x)= kvadratrod (ax+b)

får det til (2/3a)*ax+b*kvadratrod (ax+b).... men det synes jeg ikk rigtig kan passe.. her har jeg valgt t = ax + b og dt = a

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2006 af mathon

(2/3a)*(ax+b)*sqr(ax+b)+k

så bortset fra integrationskonstanten er det RIGTIGT!

Dine kammerater har måske:

(2/3a)*(ax+b)^(3/2) + k,

men bortset fra skrivemåden er det de samme stamfunktioner (k kan jo variere)

Svar #2
04. oktober 2006 af ann1987 (Slettet)

okay.. men hvis jeg så skulle bruge den for oven.. så skal jeg integrere den fra a/b til Xo.. det sys jeg lidt bliver noget rod når man skriver det? kan ikk få det til noget simpelt i hvert fald.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2006 af mathon

xo
S sqr(ax+b)dx =
a/b

xo
(2/(3a))*[(ax+b)*sqr(ax+b)]
a/b

ender op i

[(2axo+2b)sqr(axo+b) - (2a^2+2b^2)sqr((a^2+b^2)/b)]/(3a)








Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.