Fysik
Resistans
04. oktober 2006 af
dwm (Slettet)
En højspændingsledning af kobber har længden 30km, tværsnitarealet er 6,0cm^2 og temperaturen 0 grader.
Jeg skal nu beregne ledningens resistans.
R=resitivitet*(L/A)
Kobbers resitivitet er 0,016*10^-6 ohm*m
R= 0,016*10^-6*(30*10^3m/6*10^-2 m2)
Kan nogle fortælle mig om dette er rigtigt?
Jeg syntes nemlig jeg får et meget lavt tal.
En højspændingsledning af kobber har længden 30km, tværsnitarealet er 6,0cm^2 og temperaturen 0 grader.
Jeg skal nu beregne ledningens resistans.
R=resitivitet*(L/A)
Kobbers resitivitet er 0,016*10^-6 ohm*m
R= 0,016*10^-6*(30*10^3m/6*10^-2 m2)
Kan nogle fortælle mig om dette er rigtigt?
Jeg syntes nemlig jeg får et meget lavt tal.
Svar #1
04. oktober 2006 af mathon
R= 0,016*10^-6_Ohm*m*(30*10^3_m)/(6*10^-4_ m2) =
1_cm^2 = 10^(-4)_m^2
1_cm^2 = 10^(-4)_m^2
Svar #2
04. oktober 2006 af dwm (Slettet)
Ja det er klart. Det er bare mig der tåger lidt. Tak for hjælpen.
Skriv et svar til: Resistans
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
