Matematik

Mat 2005-8-5 1. årig A

05. oktober 2006 af ScorpioZ (Slettet)
Hej

Sidder og knokler lidt med dette sæt og har lidt problemer med at bestemme k i sidste spørgsmål i opgave 5

opgavesættet kan findes her
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/MED0585.pdf

Nogen der kan give mig et finger peg i den rigtige retning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2006 af allan_sim

#0.
Du skal løse ligningen

k
S (x²-sqrt(x))dx = 1/3
1

Hvad har du forsøgt dig med?

Svar #2
05. oktober 2006 af ScorpioZ (Slettet)

Det jeg havde forsøgt, var at tage det ovennævnte integrale og så har jeg splittet det op i 2 integraler og så har jeg regnet dem ud, mit problem er at jeg ikke rigtig kan få isoleret k i udtrykket.

Svar #3
05. oktober 2006 af ScorpioZ (Slettet)

sidder lidt fast når jeg når frem til (1/3)k^3 = (2/3)k^(3/2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2006 af allan_sim

#3.
I så fald er

(1/3)k^3-(2/3)k^(3/2) = 0

Sæt nu k^(3/2) uden for parentes og brug nulreglen.

Svar #5
05. oktober 2006 af ScorpioZ (Slettet)

tror jeg har køst den nu har fået k = 2^(2/3) havde lige lavet en lille sjuske fejl i min udregning

Skriv et svar til: Mat 2005-8-5 1. årig A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.